Мода

Шопинг терапия по Великден

На шопинг с приятелка

02.05.2013г. / 09 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шопинг, шопингуване, шопинг-терапия – тези думи отдавна навлязоха в нашия речник, но някак си все още са странни на вкус. Все пак думата „шопинг“ ни помага да различим – моткането по магазините в търсене на нова блузка или аксесоар, с пазаруването, при което купуваме продукти за семейството и неща от първа необходимост.

Затова и трябва да си вземем подходяща компания. За шопинг –приятелка, за пазар – мъж, да ни помогне с торбите.

Та какви са предимствата и недостатъците да пазарувате с приятелка?

Предимствата

Да се наговорите

Може да седнете да изпиете някое капучино на припек и да се наговорите едно хубаво. Да си разкажете какво се случва у вас и у тях, какво търсите и какви нови придобивки имате.

Да се разходите

Шопингът си е вид разходка. Съчетавате полезното с приятното. Само че със създаването на огромните молове, пазаруването се превръща в обикаляне из огромни лабиринти – без естествена светлина. Не се учудвайте, ако ви заболи глава – от лоша вентилация или прекалено много неон. От обикалянето могат да ви заболят краката – или си обуйте удобни обувки, или планирайте покупката на нови. Но пък помислете и за риска от новите обувки – мазолите!

Търсете разпродажбите

Разхождайте се без ангажименти и търсете само разпродажби и намаления. И ако нещо ви хване окото, тогава мерете и купувайте. Не си поставяйте високи цели – точно сега, точно еди-какво си трябва да се купи.

Снимайте се

Този съвет със сигурност ще вбеси продавачките, но пък е забавно да се снимате в различни дрехи. Тъкмо после на спокойствие може да се видите от страни и да прецените дали ви отива или не. И чак на следващия ден, след като преспите, може да решите дали искате точно тази дреха или не.

Свързани статии

Недостатъците

Конфузни ситуации

Понякога приятелките не са съвсем честни една с друга и за да не наранят чувствата си никога няма да кажат, че роклята ви прави дебела или блузката не е подходяща за възрастта ви.
Да не говорим, че понякога може да има скрита завист и да се окаже, че точно тази, която вземате за най-добра приятелка и най-верен консултант, постоянно ви препоръчва дрехи, които не ви стоят добре. Е, така, просто, за да може да изпъкне само тя в компанията.

Снимка: Gettyi Images

Еднакви дрехи

Добрите приятели имат и общи вкусове, така че може да харесате една и съща дреха. Много жени не обичат да виждат жени със същите дрехи. Особено приятелките си. И по този случай може да се получи мини конфликт – кой да си купи хубавата розовка блузка. Ако сте истински приятелки – няма да ревнувате, а даже с гордост може да се обличате еднакво.

Различни търсения

Преди да се уговорите да отидете на шопинг изберете приятелка, която търси същите неща като вас. Да не се окаже, че вие искате да си купувате обувки, а тя дънки и после да обикаляте повече магазини за дрехи и пак да има сърдити.

Но все пак, ако сте добри приятелки такива дребни неща не би трябвало да ви спират. Идеята на шопинга е да се отпуснете, да се забавлявате и да си купите нещо ново, на което да се радвате.

А при това хубаво време може да спестите някой лев и да отидете в парка, пазаруването може да почака.

Коментирай