Мода

Аксесоарите, които подмладяват

Лесни начини да върнем времето назад

22.04.2013г. / 14 00ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Толкова много усилия ли би ни коствало да изглеждаме с няколко години по-млади? Не само здравословното хранене, упражненията и козметиката са способни да ни върнат назад във времето, но и най-обикновените аксесоари, които прибавяме към тоалета си. Ето кои например:

Високи токчета

Обувките на висок ток добавят допълнителна грация, по-младежко излъчване и увереност в осанката на една жена. При всички случаи, важно е да допринесете за въпросната грация, като се научите да ходите без да кривите глезените си и да стъпвате с лекота.

Шарени шалове

Свързани статии

Най-често детските картинки са обсипани с розови цветя, червени слънца, сини хора, лилави птички и какво ли още не... Детството е асоциация с нещо шарено, нещо раздвижено и живо. Разнообразието от цветове не трябва да напуска душата и тялото на човек – ето защо един цветен шал ще е само от плюс за по-младежкия ви вид.

Фибички и шноли в косата

Разбира се, не говорим за шнолка с лицето на Пипи Дългото Чорапче или Мечо Пух. Пеперуди, цветя, абстрактни форми – всичко, което е различно от обикновената диадема или скучната черна фиба.

Чантата

Има значение дали ще нарамите тъмна, отпусната груба чанта или компактна весела раничка. Да, няма нищо лошо в това една жена да носи раница дори вече да не е 4-ти клас. Ще видите как и вие самата ще гледате на себе си по различен начин, когато натоварите и двете си рамена, вместо само едното.

Часовникът

Не е задължително класическият стил да е скучен. Има много интересни часовници, чиято вътрешност може да се види през стъклото. Формата, размера, впечатлението, което създават, показват нещо повече от времето.

Шапката

Бомбе или красива сламена шапка с широка периферия – възползвайте се от ефекта, който една шапка може да има върху стила на човек. Отново експериментирайте с цветовете.

С две думи казано – отскубнете се от закостенелите обществени схващания и потърсете това, което ви прави щастливи. Ако искате яркозелен панталон – имайте го. Ако искате коса на плитки, сплетете я. Ако искате да сте по-млади, бъдете. Времето е твърде абстрактно понятие, за да му придаваме такава важност.

Коментирай