Мода

Ключов елемент в дрехите на 2013 – карето

Карираните дрехи – модерни през този сезон

29.04.2013г. / 13 25ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свързани статии

Есента и зимата на 2012 ни донесоха много и най-различни видове щампи. Стигнахме дотам не само да показваме по-екстравагантната си страна чрез дръзки комбинации от цветове и шарки, но и да поставяме изпитание на погледа на хората около нас, смесвайки различни щампи. Кой би си помислил, че червен панталон на жълти точки върви със синя риза на рози? Въпрос на вкус – затова някои хора почти не носят и дрехи.

Влизаме обаче в крак с чувството и желанието за симетрия, която владее съзнанието на западния човек от хилядолетия. И какво по-симетрично от един квадрат – 4 от равни по-равни страни.

Независимо от случая – официален или неофициален, карето може да внушава стил или елегантност. Какви варианти за каре имаме:

Снимка: Reuters

  • шотландско каре

  • каре тип тартан
  • каре в комбинация с животински щампи
  • шахматна дъска
  • ретро стил
  • стил пънк, комбиниран с други щампи

Красотата на карираните дрехи не зависи толкова от плата, но пък ние българите сме сантиментално свързани с родопските вълнени одеяла, които със сигурност все още пазим в някоя дълбока ракла за студени дни. Отделно от това памучните ризи, копринените блузки, дънковите панталони – няма нещо, на което да не отива каре.

Карираните ни обувки и аксесоари – шал, шапка, чанта, диадема, очила – комбинирани с правилните дрехи и цветове се превръщат в идеален завършек на тоалета ни.

Изберете бляскаво бижу, независимо дали е от кристал, камък или дори стъкло, благодарение на него, дрехата ще изпъкне, а квадратите ще заиграят пред погледа ви.

Снимка: Reuters

 

Коментирай