Мода

С какво да съчетаем класическото бяло

Женствени в бяло

17.06.2013г. / 17 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обикновено свързваме белия цвят с уют и чистота, с лято, релакс и безкрайност. Белият цвят внушава нежност и оригиналност. Такива ще бъдем и ние това лято, стига да направим място и за него в гардероба си. Коприна, памук и лен свързват природата с останалите цветове.

Свързани статии

Белият цвят присъства силно в колекциите за пролет-лято на 2013 година. При Sportmax, Gucci, Chanel. Потопете се в магията му и открийте поне една причина, която да ви накара да го облечете или добавите като акцент към облеклото това лято.

Женствени в бяло

Когато говорим за женственост няма как да подминем дантелата. Тя във всичките нейни варианти ни придава класа, нежност и изтънченост. Бяла дантелена рокля в стил Chanel, с малки черни плюшени панделки. Различни нива на прозрачност и шикозни детайли.

Въпреки своята красота и изчистеност бялото понякога е труден избор, особено при обувките. Изберете красиви сандали на висок ток, с малки тънки каишки около глезените. Малко златен акцент ще ги направи още по-изискани, а останалите бижута не бива да са в повече.


Прозрачни ефирни материи в бяло напомнят за морския бриз. Асиметрични ризи, които са по-дълги в задната част и с нормална дължина в предната. Елегантно покриват банския, който сте избрали да носите. Може да комбинирате с къси панталонки, но нека да са в контрастен или бежов цвят. Пясъчните цветове играят прекрасно с бялото върху нежния загар.

Дълга пола до земята

Безкрайност, при която трябва много да внимавате, ако сте решили и в горната част да комбинирате с бял потник, бюстие или блуза. Тук объркването може да дойде от различните нюанси на белия цвят, от съчетанието на материите. Ако полата е от лен, изберете памучна горна част. Ако сте избрали потник, може да има лека дантела или нежна бродерия. Добавете обемни дървени гривни или от слонова кост. Красиви обеци с елемент на старо злато и плетена кошница.

Сакото и панталонът в бяло

Отново трябва да бъдете внимателни, ако ще ги комбинирате. Цвят шампанско ще се съчетае стилно и непретенциозно или пък черно. Иначе носени поотделно те са изключително комбинативни. Белият цвят играе добре с всички останали. Слонова кост, злато, сребро, силиконови прозрачни материи, метални елементи, пайети и капси са само части към класическото бяло, които може да добавите.

Снимки: Reuters

Коментирай