Мода

Как да поправим надрасканите обувки

С камъчета и капси

15.08.2013г. / 10 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На всяка дама й се е случвало да си купи красиви обувки на висок ток и след първото излизане да установи, че токът й е надран. Това е неприятен момент, защото, ако токът на обувката е облечен в кожа или плат, поправката му е почти невъзможна. Но има няколко добри идеи, с които да прикриете малките дефекти и да направите вашите обувки още по-красиви.

Когато проблемът е в задната част или върху самия ток може да поставите камъчета, които са с различна форма и цвят. Такива се продават в кинкалериите. Върху обувката се закрепват с помощта на текстилно лепило. Поставете малко количество от него върху камъчето и след това го прикрепете върху засегнатия участък. 

От тези камъчета може да поставите навсякъде, дори ако проблемът е на върха на обувките. Ще се получат едни красиви бижута, които ще притежавате само вие, а одрасканата повърхност няма да личи. 

Ако предпочитате капси, тях също може лесно да декорирате, отново с помощта на лепило. Дори и обувките да са здрави, ако фантазиите ви провокират, защо не си направите нови сандали? Декорирайте и се забавлявайте, и най-вече не забравяйте, че добрите идеи винаги помагат.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време