Мода

Какви бижута да изберете за предстоящите празници?

Аделина Ангелова за тенденциите при бижутата

20.12.2013г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: AVAstyle

Снимка: AVAstyle

Само след броени дни всеки от нас ще посрещне едни от най-светлите празници. Всеки детайл от празничната визия е от значение, особено бижутата. Срещаме се с една интересна млада дама, която създава красиви ръчно изработени бижута. От нея ще разберем какви са тенденциите при тези аксесоари за зимния сезон и какви бижута подхождат на празничната визия. Представяме ви Аделина Ангелова.

Отколко време се занимаваш с изработването на бижута и как реши да се занимаваш с това?

Започнах да се занимавам с изработването на бижута преди 2 години, но изкуството винаги ме е привличало и е било част от живота ми. Рисувам от доста години, уча интериорен дизайн, а модата е детската ми мечта, която вече сбъднах с моите бижута. Една от причините да са точно бижута е, защото винаги съм ги харесвала и те са задължителен аксесоар за мен. Всичко започна от една брошка...

Една вечер намерих плат вкъщи и ми хрумна някаква идея, започнах да режа, да шия и така направих първата си брошка. Още докато я правех осъзнах, че това ми харесва, започнаха да ми идват и други идеи за бижута. След първоначалното одобрение и интерес от близки и приятели, продължих с това начинание, направих си Facebook страница и така хобито ми се превърна в работа.

С какви материали работиш?

Материалите са много важни, от около година използвам само антиалергични винтчета и кукички при изработването на обеците, а по желание на клиента могат да са и сребърни. Залагам предимно на естествена кожа и велур, метални верижки, които много харесвам и комбинирам различни големини и форми и така се създава едно по-интересно и красиво бижу.

В момента един от любимите елементи за мен е матирания оникс, а за празниците ще заложа на камъни Swarovski. Важен аспект в изработката е подбирането на материали, които да не са много тежки, защото по никакъв начин не искам бижутата, направени с много любов и старание, да причиняват дискомфорт и болка на клиентките ми.

Умее ли българката да съчетава бижутата с останалата част от визията си?

Съдейки по клиентките ми, смятам, че успява да съчетава бижутата с останалата част от визията си. Голяма част от поръчките са за конкретен тоалет, което доказва, че тя мисли как да създаде перфектен и завършен вид на облеклото си.

Има ли го този момент на претруфеност в бижутата, които носят дамите? И как да избегнем тази грешка при стайлинга?

Да, понякога се получава претруфеност, но не винаги и не при всеки. Най-често се случва, когато дамите прекалят с броя на бижутата, например, ако предпочитате колие, заложете на по-малки обеци и обратното. В повечето случаи е добре да се сложат по-малко бижута, но те да са ефектни, допълващи тоалета и съобразени с характеристиките на дадения човек.

Има ли универсално бижу, което да е подходящо за всеки стил?

Зависи от модела, но според мен колиетата са подходящи за всеки стил. Те могат да се комбинират както с дънки и блуза в ежедневието, така и с елегантна рокля за по-специални случаи.

Какви са тенденциите при бижутата за зимния сезон?

В момента безспорен хит са кръстовете в голям размер и като цяло по-масивните бижута, относно цветовете златно и черно е най-актуалната комбинация.

Приемаш ли поръчки за създаването на бижута или работиш по твои изградени идеи?

Бижутата, качени във Facebook страницата, са изградени изцяло по мои собствени идеи, но приемам и много обичам да работя по индивидуални поръчки.

Свързани статии

Какви бижута най-много ти поръчват да им направиш?

Най-често клиентите ми пращат снимка на тоалета си и ме насочват какво искат да представлява, а аз правя поне два варианта, пращам снимки и така се уточняваме. Случва се някоя от дамите да е харесала даден модел, но иска да е в друг цвят, с друга дължина или да се изработят и други елементи към даденото бижу, за да станат комплект.

Имаш ли любимо бижу?

Обичам дълги и ефектни обеци, закачливи и интересни колиета и огромни пръстени. Едни от най-любимите ми модели са обиците със закачалки и кожени роклички, и колието с очила.

Какви бижута би предложила дамите да изберат за предстоящите празници?

Бих предложила на дамите да изберат по-обемни и интересни бижута, съчетани с по-изчистен тоалет. Ако все още не са намерили подходящи аксесоари, аз съм насреща и ще помагам с каквото мога.

Пожелание към читателите на Az-jenata.bg...

Пожелавам на всички читатели да имат едни вълшебни празници, изпълнени само с положителни емоции. Също така апелирам тази година да изберат ръчно изработени подаръци за своите близки, те са направени с много любов и са много по-специални.

Снимки: AVAstyle

Коментирай