Мода

Какъв цвят на бельото носи късмет в новогодишната нощ?

Побързайте с покупките!

31.12.2018г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Посрещането на новата година освен с много положителни емоции, шампанско и красиви фойерверки, винаги преминава и с някои малки ритуали, за които се смята, че носят късмет. Според китайския народ (и не само) в навечерието на празника е от значение какъв цвят бельо ще носи човек, ако иска годината му да бъде изпълнена със здраве и благоденствие.

Само след няколко часа всички ще посрещнем 2019 година, което означава, че разполагате с малко, но достатъчно време да изберете правилния цвят бельо. Хубаво е то да бъде ново, както и останалата част от облеклото ви, тъй като се вярва, че правилният избор на цвят заедно с нещо ново може да привлече късмета към вас.

Свързани статии

Според дамите в Китай, червеното бельо носено в навечерието на новата година ще им донесе късмет в любовта. Ето защо на сватбения си ден много булки предпочитат да носят червено, вместо бяло бельо. Червеният цвят се свързва с топлината, просперитета, възбудата и е приеман като доминиращ цвят. По традиция червено бельо и дрехи за късмет обличат също италианците и испанците.

Освен нещо в червено, китайците слагат бельо или дреха с жълто или златно. В Древен Китай само царете носели дрехи със златни елементи и този цвят се асоциира с богатството и властта. В много европейски страни златното е свързвано със слънцето, което се смята, че носи късмет.

От другата страна на земното кълбо, във Венецуела, Колумбия и Перу, по традиция в новогодишната нощ се носи също жълто бельо. В тези страни жълтият цвят се смята, че излъчва интелект, оптимизъм и решителност. Мексиканците например смятат, че жълтият цвят привлича парите и добрите финансови постъпления. Побързайте с покупките за новогодишната нощ и не пропускайте да облечете нещо в червено, златно или жълто.

Снимка: Reuters

Коментирай