Мода

Звездна къса прическа според овала на лицето

Коя ще ви отива?

10.01.2014г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако искате да изглеждате зашеметяващо, да бъдете с актуална звездна прическа, но ви е трудно да прецените какво ще отива на формата на лицето ви, ето няколко холивудски примера за това как късата прическа може да бъде секси, женствена и същевременно небрежно елегантна, подходяща за вашето ежедневие.

Подстрижката на Чарлийз Терон е къса, с повдигнат бретон. Обемът отстрани е обран. Ако имате по-изразен овал на лицето с добре оформени скули, тази прическа би била много подходяща за вас.

Прическата на шоколадовата красавица Хали Бери е небрежна, подходяща за овал на лицето с изострена брадичка. Лесно се поддържа. Нужни са ви само малко пяна за коса или гел, за да разрошите краищата в горната част на косата.

Свързани статии

Мишел Уилямс залага на къса прическа с изразена дължина на горната част на косата. Отстрани е силно скъсена. Предната част на бретона се оформя със сешоар, преса и накрая с помощта на малко лак се фиксира. Фризурата е подходяща за жени с изразени и плътни устни.

 

Предизвикателната госпожица Сайръс залага на екстравагантна прическа с тупиран връх. Отстрани обемът е силно намален. Горната част на косата е изрусена така, че корените да изпъкват. Бретонът е обърнат назад, придавайки обем на фризурата. Подходяща е за умерено заоблена брадичка и удебелени изразителни вежди.

Визията на Ан Хатауей е подобна на тази на Мишел Уилямс, с тази разлика, че тоновете са естествено кестеняви и страничният обем не е толкова намален. Добре подхожда на тъмни очи, обемни скули и широка усмивка. Бретонът се оставя небрежен, не е необходимо да се фиксира допълнително.

Снимки: Reuters

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати