Мода

Какво да облека днес

Нежна визия в дантела

23.06.2014г. / 09 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: keikolynn

Снимка: keikolynn

Въпреки че няма точни данни за това кога е произлязла дантелата, най-вероятно това е било през 15-16 век. Тънките нишки, които имали дантелоподобен ефект съществували в продължение на векове. Те поставили началото на изработването на фини и красиви форми в Италия, които се пренесли към Германия и Англия.

Постепенно дантелата заела важно място в декорирането на дрехите, аксесоарите и интериора. Тя символизирала изтънченост, стил и добро материално състояние. В наши дни тя е все така на почит и е част от гардероба на всяка дама.

Ето защо в рубриката „Какво да облека днес“ ви представяме една нежна визия в дантела. В пролетно-летните колекции на модните брандове задължително присъства дантелата като елемент. Върху блузи, ризи, панталони, бижута, обувки и т. н.

Подобна рокля декорирана изцяло в дантела е подходяща за офис имидж, дневна визия и вечерно парти. Изключително актуални са дантелените рокли с дължина около коляното в цвят слонова кост. Този модел е с изрязан гръб, но вие може да изберете модел според вашата фигура и предпочитания.

Свързани статии

Направете визията екстравагантна като съчетаете роклята с кожени сандали на висок ток или дебела платформа. Цвят слонова кост или екрю се съчетават добре с тъмнокафяво, черно и червено.

В тези цветове може да изберете и аксесоарите, които да добавите. Бижутата, които най-много си подхождат с дантела са тези с добавени перли. Ако предпочитате черният цвят, изберете черна дантелена рокля. Визията ви също ще бъде забележителна в класическо черно.

Снимки: keikolynn

Коментирай