Мода

Жени Живкова със зашеметяваща есенно-зимна колекция

Прагматична елегантност в кашмир, коприна, дантела

28.09.2014г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимки:  „Жени Стил”

Снимки: „Жени Стил”

Модна къща „Жени Стил“ с дизайнер Евгения Живкова представи новата си есенно-зимна колекция за 2014-2015 година. Колекцията, която включва 65 облекла, разделени в девет теми, бе представена от едни от най-красивите български модели.

Идеите за новия сезон са вдъхновени от самите материи, като в същото време е намерен баланс между прагматизма, елегантността и спортния стил.

Едни от основните акценти са фигурите и геометричните елементи, които се открояват, но и в същото време са умело съчетани с различни материи като вълна, кожа, жакард и кадифе.

Колекцията е насочена към силната и амбициозната жена, желаеща да изрази себе си чрез външния си вид.

Тенденцията при облеклата е вталяването и прибирането на силуета, разкрояване, волани и плисета се наблюдават основно в долната част на роклите и полите. Дължината им е около коляното.

Разнообразие придават различните набори и чупки. Стил, женственост и елегантност от всяка линия и детайл.

При някои от саката също има леко разкрояване в долната част. Други модели са силно подчертани в талията, като по този начин погледът е привлечен от акцентите в долната част на моделите, изработени отново от декоративни нервюри и пенсове.

В колекцията намират място и характерните за марката блейзери с бродирани емблеми. Палтата за сезон есен-зима 2014-2015 година са с дължини под коляното и под ханша. При тях са характерни двойни ревери, двойни предници и асиметрично закопчаване. Моделите се пристягат в талията с колани.

Материите, от които са изработени са разкошен кашмир и букле. Панталоните са чарлстон, прави, напомнящи мъжката линия и тип „цигара“, завършващи с маншет.

Те се комбинират с дълги ризи от коприна, блейзери или топове, изработени от вълнени материи.

Към целия този разкош от линии, модели, кройки, дамите ще имат възможността да избират между цветова гама от сиво, черно, червено, бордо, синьо.

Материите в колекциите са студена вълна, кашмир, коприна, дантела, кожа, екокожа, кадифе, трико, тафта. Особено внимание е отделено и на мотивите, като райе, точки, каре, принтове, жакардови мотиви.

В галерията ни може да разгледате още снимки на невероятните модели.

Снимки: „Жени Стил

Свързани статии
Коментирай