Мода

Модните шедьоври на Оскар де ла Рента (галерия)

Легендарният моден дизайнер, който оформи гардероба на светски и филмови звезди

23.10.2014г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: Reuters

Снимкa: Reuters

Преди дни светът на модата се раздели с маестро Оскар де ла Рента. Една икона, покорила модния подиум и шоубизнеса, си отиде на 82-годишна възраст. С годините неговото име се превърна от марка в синоним на блясък, стил и индивидуалност.

Едни от най-известните личности като Опра Уинфри, Пенелопе Крус, Сара Джесика Паркър, Виктория Бекъм, Бионсе и много други неведнъж са дефилирали с изтънчените облекла на маестрото.

Облеклата с марката Оскар де ла Рента бяха и са част от гардероба на едни от най-влиятелните дами като Джаки Кенеди, Лора Буш, Мишел Обама, Хилари Клинтън. „Ние винаги ще го помним като човекът, който прави жените да изглеждат и да се чувстват красиви“, каза бившата първа дама Лора Буш.

Оскар де ла Рента бе легендарният моден дизайнер, който оформяше гардероба на светски и филмови звезди в продължение на четири десетилетия. През 2006 година лекарите му диагностицират една от най-коварните болести – рак.

Осем години по-късно той загуби битката със страшната болест, но остави трайна следа. Разкош от материи, линии, цветове и модели, колекциите на дизайнера през годините показаха на дамите по целия свят как да добавят във визията си повече женственост, романтика и изтънченост.

Свързани статии

Един от последните му модни шедьоври, покорили милиони женски сърца, е сватбената рокля на прекрасната Амал Клуни. Легендарният дизайнер добива световна известност през 60-те години на миналия век, когато става един от любимите стилисти на Жаклин Кенеди.

В галерията ни може да разгледате още снимки на модни шедьоври с марката Оскар де ла Рента.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време