Мода

Някои правила в мъжката мода

Ако господата ги следват, винаги ще правят впечатление с добрата си визия

23.06.2015г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Досега по-често сме обръщали внимание на дамската мода и тенденциите в нея. Днес вниманието ни се насочва към мъжката линия и някои важни правила, които господата е добре да спазват, ако искат да изглеждат зашеметяващо.

Ризите са една от най-предпочитаните горни части на облеклото от мъжете. Удобни за деловия или ежедневен стил, те придават на визията индивидуалност и елегантност. Има няколко интересни варианта за подгъване на ръкавите на ризата, когато не се налага да спазвате делови дрескод.

Много често, когато господата избират костюм се налага да му бъде направена корекция на дължината на панталона и на сакото. Как да разберете дали костюмът е по мярка и се налага корекция и ако е необходимо колко сантиметра трябва да бъдат отнети от дължината?

Вижте следващата инфографика.

След като вече сте си избрали хубав костюм по мярка, следва да го съчетаете с подходяща риза и вратовръзка.

Карето, райето, ромбоидите са водещи десени и в мъжката мода. Ето как да съчетавате и в какви цветови комбинации.

Свързани статии

Не бива да забравяте и обувките. Моделът им трябва да бъде съобразен с модела и цвета на костюма и ризата.

Може да сте избрали скъп костюм, добре съчетан с риза, но ако обувките не са подходящи, това може да провали елегантната ви визия.

И не на последно място – слънчевите очила. Те трябва да бъдат съобразени с овала на лицето и прическата, която поддържате.

Следвайте тези модни правила и винаги ще правите впечатление с добрата си визия. Не забравяйте, че аутфита е половината от успеха на взаимоотношенията, било в бизнеса или от друг характер.

Снимки: adme.ru

Коментирай