Мода

Посветиха на Италия разкошна модна колекция (галерия)

Dolce&Gabbana се вдъхновиха от родината си

30.09.2015г. / 07 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Седмицата на модата в Милано никога не би била същата, ако няма от разкоша на Dolce&Gabbana. За пролетта и лятото на 2016 година модният гигант предлага една експлозия от материи, настроения, комбинации и цветове.

Сякаш моделите съчетават в себе си няколко идеи в едно от предишни колекции на марката. Най-атрактивната част от дефилирането на моделите бе тази, в която красавиците облечени в разкошни тоалети, правиха селфи снимки, които публикуваха на момента в профила на бранда в Инстаграм.

И така, на какви акценти трябва да наблегнем за пролетта и лятото на 2016 година?

Тъй като колекцията е посветена на красивата Италия, няма как в нея да няма дантела.

Много дантела в черно, зелено, червено, пищно декорирана с елементи във вид на пришити апликации в ярки цветове, които напомнят за слънчевото и красиво лято.

Катедрали, образа на Мадоната, флорални мотиви, пайети, мъниста, гондоли, всичко, което напомня за магията наречена Италия е заложено в колекцията на модния бранд. Еклектиката присъства макар и деликатно. Впечатление прави пищността и няма място за сивота и скука.

Свързани статии

Визията се стреми да покаже не само женствената страна, но и да предаде много положителни емоции. Нито един елемент от нея не е изчистен. Има натрупване на десени, апликации, декорации дори върху обувките, чантите и панелчетата за мобилните телефони.

Леко напомняне за етно стила, копринени шалове, нежно обгърнали небрежно оформената коса в кок, деликатни обици с флорални мотиви. Такава ще бъде нашата визия през следващите пролет и лято. Нежна, романтична, магнетична и напомняща за Италия.

Снимки: Reuters

Коментирай