Мода

Перли и коприна от Givenchy за пролет-лято 2016

Една забележителна колекция

25.01.2016г. / 11 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Напомняне за будоарен стил, женственост и свобода. Такава е пролетно-лятната колекция на модна къща Givenchy за тази година. Има ясно съчетаване на традиционни мъжки линии с женствеността. Фина дантела и коприна покриващи телата на моделите, а от другата страна, елеци, широки мъжки панталони и смокинги обгърнати в разкоша на кадифето.

Кои ще са цветовете на лятото и пролетта според модната къща? Черно, бежово, екрю и светлосиво, като златните и сребърни елементи имат запазено място.

При роклите впечатление правят асиметричните линии и съчетаването на фините и гладки материи с дантелени декорации.

Дължините са около коляното и до земята. Презрамките са фини, но сред моделите има и такива с асиметрични рамене или изцяло показващи красотата на тази част на женското тяло. Освен дантелените декорации, впечатление правят и красивите и пищни златни и сребърни елементи, капсите, с които дизайнерите украсиха и лицата на моделите.

Сякаш искат да кажат, че дантелата и всички тези акценти трябва да бъдат в изобилие в пролетно-лятната мода.

Що се отнася до панталоните, тяхната дължина почти ще покрива сандалите с фини каишки. Материите им също са ефирни, падащи леко, а перата, които са още един летен акцент, завършват ефирната материя на бюстието.

Свързани статии

Що се отнася до бижутата, те ще бъдат обемни и издържани в златен, сребърен метал и перли.

  Моделите представящи колекцията имаха по себе си много перлени и флорални пиърсинги, напомнящи за бунтарството и свободата.

Обувките също са пищно декорирани с фини кристали, панделки, напомнящи за царственост. Още кадри от колекцията може да разгледате в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай