Мода

Есенно-зимна колекция, вдъхновена от приказките (галерия)

Доменико Долче и Стефано Габана отново впечатлиха

26.03.2016г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Днес всяко момиче иска да бъде принцеса.“ – Стефано Габана

Седмицата на модата в Милано се превърна в истинска приказка, разказана от модното дуо Доменико Долче и Стефано Габана. Пепеляшка, Спящата красавица, Снежанка, всички те дефилираха приказно облечени в есенно-зимната колекция за 2016 година.

Невероятните модели този път не напомняха толкова за красивата Сицилия, въпреки че имаше акценти, които малко или много пренасяха публиката на това красиво място. Настроението, което носеше колекцията бе приказно.

Акцентът беше върху блясъка на героините, до който всяка жена иска да се докосне, за да се превърне в принцеса. Както при всяко свое представяне, така и този път Долче и Габана бяха помислили за интериора – златна каляска, врати, напомнящи за тайнствен дворец, голяма книга с приказни истории и цветна градина.

Пепеляшка се появи в синя бляскава рокля и панделки в косите, а Снежанка в червена рокля, щампирана с малки джуджета. Огледалото на Спящата красавица бе избродирано със златни конци върху черна рокля, а мишките помощници на Пепеляшка върху бяла креп мини рокля.

Много златни акценти, чанти, напомнящи за приказни полилеи, кралски интериор, дантела и разбира се много флорални мотиви.

Какви ще са акцентите в есенно-зимната мода?

В гардероба си ще добавим повече пищност. Панделките ще са украсени с камъни и ще присъстват в косите и роклите. Саката ще са двуредни с декорации по тях, които напомнят за военните униформи преди векове.

Свързани статии

Пепитът, заедно с фрути десена и флоралните мотиви ще направи визията ни забележителна. Много бродерии, аксесоари с нестандартни форми и обувки със златни елементи и цветни камъни. Ще носим черно, червено, екрю, синьо, златно-кафяво.

Полите ще са с висока талия, а яките на роклите и ризите са кръгли и по-големи от обикновено. Целият този блясък ще ни направи героини в приказка. А каква ще бъде вашата модна приказка?

Снимки: Reuters

Коментирай