Мода

Еклектика в есенно-зимната колекция на Gucci (галерия)

Може ли да повярвате, че ефирна рокля с флорални мотиви се съчетава с шапка с козирка?

13.04.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Микс от улична мода, напомняне за 70-те и 80-те на миналия век и много шик. Такава ще бъде есенно-зимната мода за 2016-2017 година според модния бранд Gucci. Въпреки че звучи еклектично, всички тези модни настроения комуникират силно помежду си или поне това се виждаше на модния подиум на седмицата на модата в Милано.

Копринени поли и рокли, пищни декорации, бродерии на флорални и животински мотиви. Всичко е много деликатно, бляскаво, обгърнато от разкоша и блясъка на ламето, камъните, броката.

Освен всичко това впечатление правят и обемните якета и палта с декорации от пера и имитации на естествени кожи, но и такива, които са декорирани с естествен косъм. Съчетаването на десените е абсолютно задължително и тази визия го доказва.

Във всеки един имидж има елемент, който напомня за 70-те или 80-те години на миналия век, а в някои времето се връща и доста по-назад. Целият този шик е допълнен от големи ретро очила, шапки.

Можете ли да повярвате, че ефирна рокля с флорални мотиви се съчетава с шапка с козирка?

Свързани статии

Цветовете са ярки, визията никога не е едноцветна, материите леко лъскави, а солеят пак ще е на мода. Много надиплени модели, къдрици върху ръкавите и яките на ризите. Роклите няма да се носят с типичните чорапи, а със спортни. Да живее еклектиката!

Повече от колекцията може да видите в галерията ни тук.

Снимки: Reuters

Коментирай