Мода

Сребристо и флорални мотиви от Марк Джейкъбс за пролет-лято 2017

За една по-различна визия

26.12.2016г. / 11 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Високи платформи, асиметрични линии и обем в ръкавите на моделите. Рейв вълната се завръща за пролет-лято 2017 или поне според дизайнера Марк Джейкъбс. През следващите сезони ще носим повече металик, лъскави материи, чорапи дълги до бедрата и разбира се ефирни рокли.

Специално внимание обръщаме на десените и мотивите изработени от метал, пластмаса, които допълваха или напълно изграждаха моделите.

Освен леопардовия принт, в колекцията на дизайнера силно присъстваха сърцата, звездите и красивите бродерии на флорални мотиви върху сребърни нюанси.

Моделите приличат на галактически принцеси и това може би е пролетно-лятната колекция с най-силно присъствие на металик оттенъците. Останалите цветове, които е добре да добавим в гардероба си за следващите сезони са оранжево, червено, синьо, но в комбинации с други цветове и десени.

Свързани статии

Геометричните фигури и флоралните мотиви, които бяха изобразени дори върху обувките, добавят повече раздвиженост в моделите. Дантелите и перлите също намериха своето специално място в една на пръв поглед безгрижна колекция.

Сред красавиците представили колекцията бяха Адриана Лима, Джиджи Хадид, Кендъл Дженър и други. В галерията ни може да видите още кадри от дефилето.

Снимки: Reuters

Коментирай