Мода

Prada показа колекция есен-зима 2017/2018 в Милано (галерия)

Много пера и плетива

01.03.2017г. / 07 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Щраусови пера, игра на цветове и материи, рокли с кристални ресни... Такава е колекцията на Prada за есен-зима 2017-2018. Преобладаващите цветове, които силно присъстват в моделите на модния бранд са кафяво, корал, розово, синьо, тюркоаз, яркооранжево и разбира се земните цветове. В гардероба си ще добавим и много плетива, както и мъхести материи при полите, палтата.

Линиите на моделите и акцентите силно напомнят за модата през 60-те и 70-те години на миналия век. Змийски принт, артизображения на красиви женски лица, съчетание на фини материи с плетени декорации.

В цялата колекция силно присъствие имат декорациите с пера, от палтата до обувките, всяко движение направо с тях напомняше за разкошните птици фламинго.

Ако в колекцията си с обувки имате островърхи, то знайте, че тази тенденция ще се запази и за есен-зима 2017/2018. Търсете нестандартното при избора на обувки. Нека бъдат с повече акценти, бродерии, отблясъци, оригинални и различни форми на токовете.

Освен острите муцуни, характерни ще са и тези обувки с добавени пухкави акценти, приличащи на топли пантофи и ботуши, напомнящи тези на ескимосите. Всичко това ще носим не с грейка, а с фини рокли или поли.

Каре, пера, флорални мотиви... Визията ни определено няма да бъде скучна и ако досега сте залагали на едноцветната визия и изчистените модели, то за есен/зима ще има абсолютно раздвижване и промяна на настроението и излъчването ни представено чрез модата.

Повече за колекцията и предстоящите тенденции може да видите в галерията ни.

Снимки: Reuters

 

 

Коментирай