„Модата е изкуство в движение, затова се нуждая дрехите да бъдат много бляскави и да се движат по правилния начин.“ – Каролина Херера.

Блясък на пайети, ефирни материи и ярки цветове... Седмицата на модата в Ню Йорк никога няма да е същата без колекцията на Каролира Ерера. Венецуелската дизайнерка представи своите предложения за пролет-лято 2018 година, под звуците на “She’s a rainbow“ на Rolling Stones.

Бъдете готови да преоткриете своята женственост. Флорални мотиви, райе, точки, ще са само част от десените, които ще добавим в гардероба си, облечени в ярки цветове.

„Това е празник на цвета, защото цветът е много мощен и цветът е изкуство, в модата, навсякъде.“ – казва Ерера.

Роклите са силно застъпени в колекцията ѝ. При тях впечатление прави обемността, асиметричните линии, високите талии, деколтета, подчертаващи красотата на раменете, напластяването на материи.

Още по темата

При тези модели, които са със затворено деколте, акцентът е в обемните ръкави в горната им част. Пищността във визията ни ще дойде от фините пайети, обиците с камъни, а що се отнася до обувките, предимство ще имат моделите с остри върхове.

Един от акцентите в колекцията бяха и ръчно рисуваните огледални копчета. Материи, които контрастираха на модния подиум бяха сатен, тюл в меки нюанси.

Повече вижте в галерията ни.

Снимка: Reuters