Хубавото на различните сезони е, че ни дават възможността да преоткрием себе си, най-вече чрез модата. В началото на всеки есенно-зимен сезон обръщаме внимание на водещите модели при връхните дрехи и по-специално при палтата.

Докато модна къща Chanel ни предлага класически меланж на десен за вълнените палта и обем в раменете, италианската дизайнерка Мария Грация Кюри, която е и творчески директор на Dior залага на флоралните мотиви и раздвижените линии при палтата.

Не бихме могли да се ограничим само в два или три модела. Предпочитанията ни ще зависят от това какво послание ще искаме да отправим, за какъв повод избираме връхната си дреха.

И все пак, ще можем да избираме между класическите прави палта в къс или по-дълъг вариант в класически цветове.

Още по темата

Тези, които са изработени от естествен или изкуствен косъм, класическите десени като каре, пепит, палта с големи джобове, такива, които могат да се носят в съчетание с фино кожено яке или сако.

Палта в ярки цветове, с апликации върху тях, за градските момичета и такива, които ще имат в себе си разкоша на бродериите и камъните. За да ви улесним в избора на модел, споделяме няколко чудесни предложения за палта за есен-зима 2017/2018.

Снимки: Reuters