Мода

Бижута с поетична гама от камъни

Красиви и изтънчени

03.11.2017г. / 14 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Pomellato

Снимка: Pomellato

Бижутата са най-добрите приятели на жени, особено красивите, които ни карат да изпъкваме пред всички останали. Ако има такива, които винаги ще ни карат да се чувстваме забележителни, то те носят деликатния надпис Pomellato.

Бранд основан в Милано през 1967г. от Pino Rabolini - наследник на златарско семейството. Въвеждайки философията на prêt-à-porter в консервативния свят на бижутата, Rabolini прави революция в бижутерския бранш, като създава непозната до този момент напредничавост в бижутата и специфична идентичност.

Петдесет години по-късно фирмата продължава да се отличава с дизайн и прецизност в изработката не само в Италия, но и в целия свят.За щастие, те вече са и у нас, с представителен бутик.

Емоционалността е най-дълбоката ценност за бранда, но и най-трудната за дефиниране. Това е нематериално качество, което все пак се подхранва чрез форма и цвят, пренесени чрез фини бижута. 

Светлината на камъните и формите на бижутата, са толкова меки, че по някакъв начин стимулират и вкуса - като цветни бонбони. Изборът на нетрадиционни камъни и тяхното полагане, преминава през въображението на бижутера и както при художника, оставя своя подпис върху бижуто.

От гранат до кварц, от турмалин до топаз… Всичко това, като една поетична гама от камъни. Съчетанието между страст, отдаденост и модерна артистичност придават на колекциите на бранда темпераментност, харесвана по цял свят.

Колекциите на марката са пет всяка със свой собствен характер, за повече неповторимост. 

Снимка: Pomellato

Коментирай