Мода

Навици на стилните хора, облечени с вкус

Как да изградите собствен разпознаваем стил

16.11.2018г. / 16 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои хора грешат като смятат, че купуването на скъпи дрехи от магазини на известни модни брандове ще ги направи стилни. Изборът на дреха не е толкова прост, колкото изглежда и високата цена не гарантира елегантност и забележим стил.

Когато обзавеждаме гардероба си с нови дрехи е добре да мислим преди всичко за нашия собствен вкус. Ненужно е да купуваме дрехи, които в момента са на върха на модната вълна, защото след месец-два те ще станат неактуални, съответно излишни.

10 грешки в облеклото, които ви състаряват

За да се научим да сме истински елегантни и забележителни е необходимо да почерпим опит от хората със стил, които не следват непременно трендовете, но и в никакъв случай не са демоде във визията си.

Ето какво правят те:

Те не сърфират из модните блогове и не копират изцяло облеклата върху манекените

Не е никак лошо да сте в час с модните трендове. За целта един опреснителен поглед върху модните сайтове и списания, магазините и бутиците не е излишен. Но онова, което не трябва да правите със сигурност е тоталното копиране на всичко, което видят очите ви.

Стилните и самоуверени жени винаги знаят как да пречупят актуалните тенденции през своята призма. Те умеят да комбинират дрехите по начин, който пасва на собствения им стил и изразява най-добре характера и излъчването им.

Те не се страхуват да купуват дрехи от различни места

Природно надарените със стил жени не робуват на определени марки, с които да се фукат. Те имат в гардероба си както прескъпи дрехи, така и дори дрехи втора ръка. Единственото, което ги интересува, е дрехите да са елегантни и да пасват на вкуса им.

Грешки в облеклото, които могат да ви костват работата още на интервюто

Те знаят как да съчетават елементите според собствения си стил

Ако искате да сте като тях, забравете за стандартните и скучни догми в стила, например черна чанта с черни обувки. Играйте с нюансите и цветовете. Бъдете смели и не мислете за отдавна забравени правила. Те са истинските убийци на стила ви.

Те осъзнават, че марковото облекло не те прави модна икона

Когато избирате дрехи, не се захласвайте по скъпите бутици. Не че те са тема табу, напротив. Но внимателно съобразете избора си с останалите елементи в гардероба си, така че да можете да носите новата си придобивка подобаващо.

Обръщайте внимание на всички квартални магазинчета. Не ги отминавайте, защото в тях можете да откриете страхотни елегантни находки.

Коментирай
Свободно време