Мода

5 грешки в прическата, които ви правят по-стари

За какво да внимаваме, за да избегнем този ефект

29.07.2019г. / 12 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Прическата представлява огромна част от общата визия. Тя има силата да ви подмлади, но и при грешен избор на оформление на косата може да ви направи тъкмо обратната услуга. Някои грешки, които неволно или необмислено допускате в прическата си, могат да ви направят да изглеждате с няколко години по-възрастни.

Кои са тези грешки и как да не ги допускате?

1. Оставяте косата да расте прекалено дълго.

Много жени предпочитат дългата коса пред късата и оформена прическа. Една от най-грубите грешки при дългите коси е оставянето им да растат безконтролно твърде дълго. Това крие риск от обезформяне, накъсване, цъфтеж. Освен това прекалено дългата коса е демоде и автоматично добавя години към възрастта ви, особено ако е права и изцяло равна без актуални раздвижени елементи.

Ежедневни вредни навици, които ви състаряват

2. Цвят на косата, който ви обезличава.

Крайностите тук са непрепоръчителни. Както прекалено тъмните тонове, така и твърде светлите, доближаващи се до белите коси, правят цвета на кожата блед, а външният вид изпит и болнав. Когато боядисвате косата си се старайте да избирате цвят, който да придава топлота и живина на кожата. По този начин тя изглежда по-млада и сияйна.

3. Старомодни прически.

Някои жени правят грешката да определят прическата си като класическа, но тя всъщност да е демоде. Хвърляйте по едно око на модните тенденции от време на време. Дори някоя от тях да ви се стори прекалено претенциозна, можете да я модифицирате според своя вкус, така че хем да не е прекалено екстравагантна, хем да е в крак с времето.

Според Аарон Грения, собственик на верига салони за красота в Маями, прическата задължително трябва да не изглежда уморена, износена и остаряла, защото това прави и цялостния вид такъв.

Според него най-големите грешки в тази посока са светлите кичури върху естествен цвят на косата, прекалено етажираната прическа, злоупотребата с филирането, пише newbeauty.com.

6 грешки, които допускаме с коректора за лице

Свързани статии

4. Не поддържате бретона.

Бретонът е претенциозен елемент от прическата. За да има ефект, той трябва да е стриктно оформен. Бретонът изисква навременна поддръжка, дори в моменти, в които останалата част от косата не се нуждае от подстригване. Запуснатият бретон ви кара да изглеждате значително по-възрастни, смята експертът.

5. Неправилно изсушаване.

Сушенето на косата със сешоар сутрин при оформяне на прическата може да изиграе лоша шега, ако не се прави правилно. При прекалено висока температура на струята и при употреба на неподходящи предпазващи продукти, косата изглежда суха, изпръхнала, без блясък и склонна към накъсване. Като добавите и бухналия ефект в основата, възрастта ви автоматично скача с няколко години.

Коментирай