В края на всяка година американската компания Pantone, която е известна със своята система за съответствие на цветовете, използвани от модната индустрия, компаниите за интериорен дизайн и т. н., обявява цвета за следващата година. За 2019, Pantone се гмурка в морето, за да ни покаже невероятните коралови цветове или казано накратко, цветът за 2019 е Living Coral 16-1546.

От компанията нарекоха розово-оранжевият нюанс, вдъхновен от природата „анимиращ и утвърждаващ живота цвят на портокал със златист тон“.

 

„Точно както кораловите рифове са източник на препитание и подслон за морския живот, жизненият и мек Pantone 16-1546 Living Coral прегръща нас с топлина и храна, за да осигурим комфорт и плаваемост в непрекъснато променящата се среда.“ – отбелязаха от компанията.

Pantone прогнозира, че цветът ще се появи през следващата година в модата и козметичните продукти, тенденциите в домашния дизайн, новите технологии и не само.

Едно е сигурно – Living Coral 16-1546 ще ни обгърне с топлина, ще ни накара да се чувстваме необикновено, ще имаме усещането, че плуваме в тюркоазени води и не на последно място, този цвят е подходящ за дами с всякакъв цвят на косата и тоналност на кожата. В интериора е един добър начин да добавим повече свежест и настроение.