Мода

Филипинка стана „Мис Вселена 2018“

Красавицата победи състезателките от 93 държави

17.12.2018г. / 11 05ч.
Мария Дуковска
Катриона Грей. Снимка: Reuters

Катриона Грей. Снимка: Reuters

Катриона Грей от Филипините получи престижната титла „Мис Вселена“ за 2018 година. 24-годишната красавица победи състезателки от 93 държави, участващи в конкурса. Събитието се проведе в Банкок.

Мис Филипини дефилира по бански. Снимка: Reuters

Подгласнички на Катриона Крей станаха Мис Южна Африка Тамарин Грийн на второ място и Мис Венецуела Стефани Гутиерес на трето място.

Топ 3. Снимка: Reuters

Миналогодишната победителка в конкурса, представителката на Южна Африка, Деми Лий Нел-Питърс, сложи короната върху главата на новата избраничка.

Мис Вселена 2017. Снимка: Reuters

Представителката на домакините – тайландката Софида Канчанарин, влезе във финалните топ 10, получавайки огромни овации от публиката.

Мис Тайланд, снимка: Reuters

Истинска истерия обаче се създаде покрай един прецедент в тазгодишния конкурс, а именно участието на първата трансджендър участничка.

Мис Испания Ангела Понс. Снимка: Reuters

Това е представителката на Испания – Ангела Понс. Самата тя споделя пред медиите, че това е била детската ѝ мечта и иска да покаже, че трансжените могат да бъдат като всички останали – учители, майки, доктори, политици и дори Мис Вселена. За съжаление на Мис Испания тя не успя да влезе дори в топ 20.

Още снимки от бляскавото събитие вижте в галерията ни.

Коментирай