Мода

Как да подстрижем косата си вкъщи без фризьор

Когато сте си вкъщи, а косата ви има нужда от спешно подстригване

07.04.2020г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Заради пандемията от коронавируса милиони хора по света останаха по домовете си, за да може заразата да се ограничи и да намалее разпространението ѝ. До много от нещата, с които бяхме свикнали и които приемахме за даденост, днес нямаме достъп заради извънредното положение. Фризьорският салон е едно от тези удобства и същевременно необходимости, от които външният ни вид и косата ни се нуждаят.

Какво да правим, ако сме си вкъщи и не можем да се подстрижем? Колкото и старателно да се грижим за косата си, колкото и маски да ѝ прилагаме, нищо друго не може да замени съживяващото подстригване, от което тя рано или късно има нужда.

Как да съживите косата вкъщи без фризьор

За щастие има няколко добри начина да подстрижете косата си и сами вкъщи. Ето някои от тях.

Инвестирайте в качествени ножици

За доброто подстригване са необходими не само добри умения и професионален опит, но и остри ножици. Те ще помогнат да се предпазите от сдъвкване на косъма, накъсването му и влошаването на желаната линия, която искате да постигнете, тъй като е много трудно да се подстрижете сами без да сгрешите. Острите ножици ще ви помогнат в това.

Рискове и болести от фризьорския и козметичния салон

За подстригване на черта

С помощта на бутилка с помпа напръскайте косата и я намокрете така, че да е влажна, но не да тече вода от нея. Внимателно я срешете. Вържете косата на ниска опашка. След това хванете с още един ластик точно по средата на опашката. Накрая завържете трети ластик малко преди краищата на косата. Изпънете добре краищата с пръсти и подстрижете леко.

Как правилно да поддържаме къдрава коса – 10 съвета

Другият начин е като разделите косата на две равни части. Прехвърлете двата пласта коса отпред. Завържете я с ластик точно под брадата си. Опънете добре с пръсти краищата под ластика и подстрижете.

За подстригване на етажи

Намокрете леко косата с бутилка с пръскалка. Разрешете я много добре. Наведете глава напред и завържете косата с ластик най-отпред над челото си. Важно е да сте сигурни, че сте опънали цялата коса много добре. Срешете завързаната опашка още веднъж много добре, като се стараете да я сплеснете силно между дланите си. Трябва да се получи ръб на опашката от горната и долната ѝ страна.

Как да премахнете безопасно геллака вкъщи без маникюрист?

Изпънете добре опашката, хванете краищата между пръстите си и отрежете под ъгъл, като наклоните ножицата откъм долната страна на опашката.

Свързани статии

4 неща, които не знаете за перфектния маникюр

Отначало отрежете съвсем малко коса, за да не съжалявате, ако нещо се обърка. Повторете процедурата до желаната дължина.

За подстригване на цъфнали краища

Необходими са ви остри ножици и гребен. Разрешете добре косата с гребена, като я разделите на две и изведете отпред. Хванете единия от предните кичури. Притиснете го между пръстите си, като средният пръст минава под кичура, а показалецът и безименният над косата. Плъзнете кичура между пръстите, за да го изпънете добре. Изрежете цъфналите краища, като внимавате да не развалите формата на прическата, изрязвайки твърде много.

Коментирай
Свободно време