Мода

Изящни рокли и пънк настроение в колекцията Haute Couture на Chanel

Ще облечем бродерии с ефект на туид

10.07.2020г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: instagram chanelofficial

Снимка: instagram chanelofficial

Детайлни и документални изображения, представящи пънк коси, фини бижута, разкошни копчета с лъвчета... Това е само част от колекцията Haute Couture на Chanel за есен/зима 2020/2021, представена през обектива на Mikael Jansson.

Пандемията от COVID-19 до някаква степен направи модния свят колкото зависим от внезапните събития, толкова и интересен. Покойният Карл Лагерфелд имаше заслуги за представянето на всяка една колекция на марката от избор на мястото, където ще се случи, до последния детайл с осветление и тема на събитието.

Неговата „наследничка“ – Виржини Виар, сподели: „Мислех за ексцентрични момичета“. Творческият директор на модната къща, сподели още, че пънк косите на моделите в съчетание с фини бижута са нещо, което може би не би си позволила да покаже, ако колекцията беше представена както обичайно.

 

 

Идеята за бижутата е вдъхновена от Византия. Що се отнася до моделите, има много дантела, тюл, пищност в роклите, асиметрични линии, бродерии с ефект на туид. Но и туид костюмите си остават задължителни, като полите ще са с различни дължини, но с все така висока талия. Кройки, които подчертават финия силует, както и много изискани детайли. Убедете се сами.

 

Коментирай
Свободно време