Мода

Трикове с гардероба ви, които моментално ще ви подмладят

Свалете няколко години от визията си само с помощта на облеклото

24.11.2020г. / 09 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска да остане вечно млада, въпреки че всички сме наясно колко невъзможно е това. И все пак, гардеробът ни и визията, която избираме за себе си има огромно значение за това какво ще е излъчването ни. С всяка изминала година остаряваме и това е факт, който не можем да променим. Можем да променим обаче начина, по който изглеждаме чрез подходящите дрехи, цветове, съчетания и форми.

Кежуал стайлинг за всеки ден (галерия)

Прегърнете принтовете

Ако досега сте носили предимно дрехи в един цвят, опитайте да разчупите малко този стереотип. Избягайте от тъмните тонове и включете повече принтове в гардероба си. Избирайте внимателно, за да не прекрачите границата. Райе, зигзагообразни форми и геометрични модели са само част от опциите, от които да се възползвате. В съчетание с дюс елементи от облеклото ви принтовете могат да направят чудеса с визията ви и да ви подмладят.

Освободете се от впитите дрехи

Ако с годините сте натрупали малко излишни килца, които се подават от определени места, като талия, ханш, бедра, забравете за впитите дрехи. Ако досега сте смятали, че с полепнали по тялото ви панталони и блузи ще избегнете оптичното разширяване на фигурата, време е да преосмислите това схващане. То ви състарява и подчертава именно зоните, които се опитвате да прикриете.

7 начина да изглеждате по-млади с помощта на грима

Изберете модели дрехи, които са свободни в зоните, които ви притесняват. Внимавайте да не са прекалено широки, защото това също не е подходящ вариант. Изберете панталон със стеснена линия в глезените, например, който да е разкроен около бедрата и коленете, но отново да се стеснява около талията. Играйте си с формите.  

Свързани статии

Изберете по-светли и ярки цветове

По-тъмните тонове ви състаряват. Ако в 20-те си години сте носели предимно черно, то ви е стояло страхотно. Но с напредване на възрастта черното състарява. Разбира се, можете да го използвате като оръжие за прикритие на някои несъвършенства по фигурата, тъй като тъмните тонове стесняват оптично силуета, но не го правете основен цвят в стайлинга ви.

Как да изглеждаме по-млади, без помощта на грим

Не носете само блузи без деколте

Прекалено впитите деколтета и поло моделите могат да ви изиграят лоша шега. Раздвижете горната част на стайлинга си. Включете бижута и аксесоари в тази област, за да раздвижите възприятията на околните.

 

Коментирай