Ако има една единствена класическа комбинация в модния свят, то тя е дънки и тениска. Нищо друго не е оцеляло толкова дълго в преходния и бурен свят на вечносменящи се тенденции, течения, актуални модели и нови тъкани. 

Дамските тениски и дамските дънки всъщност са взети назаем от мъжкия гардероб. Преди няколко десетилетия така са се обличали само докерите и миньорите. Но когато неповторимият Пол Нюман се появил облечен с тези дрехи на премиера на свой филм, всичко се променило. И започнала да се пише Голямата история за любовта между дънките и тениските. 

Ако отворите гардероба си, със сигурност ще намерите поне 4 чифта дамски дънки и поне 10 дамски тениски. И колкото и еднакво да звучи това, има поне 5 различни начина, по които можеш да ги комбинираш, с малко помощни аксесоари и една-две връхни дрехи. 

Ето нашите предложения:

Дънки, тениска и токчета

Представете си, че внезапно ви канят на коктейл, а вие вече удобно сте се разположили на дивана с тениска и дънки. За 1 минута можете да се преобразите, без да се преобличате - втъквате тениската в дънките, обувате високи токчета, слагате червило и готово!

Дънки, тениска и перлена огърлица

Да, точно така. Не сме си загубили ума. Можете спокойно да комбинирате дънки и тениска с перли, стига тениската да е висококачествена, вталена и черна на цвят. Дънките нека са скини или с права кройка, обувките задължително на ток. Облечени по този начин можете да отидете на концерт, да се срещнете с бизнес партньор или да вечеряте с приятели в изискан ресторант. Една перлена гривна би допълнила визията. 

Дънки, тениска и сако

Това е класическият начин да изглеждате бизнес, без да се чувствате прекалено официални. Става дума за спортно сако, а защо не и over-sized, светли дънки и големи маратонки. Aко вашият стил е по-бизнес, сменяте маратонки със стилни обувки тип оксофорд и вашите “дънки и тениска” стават вашия бизнес вид. 

Дънки, тениска и запомняща се чанта

Може да ви се струва странно, че включваме чантата към облеклото, но се съгласете, че човек изглежда по един начин без чанта и по съвсем друг, когато в ръцете му има малка или пък голяма забележителна чанта. Дънките и тениската са основата, на която вашата чанта ще изпъкне в целия си блясък.

Колкото по-атрактивен е дизайнът на чантата, толкова по-добре. След модерните през лятото сламени и плетени чанти, за зимата можете да заложите отново на плетени малки чанти, но от пухкава прежда или с естествени материали като дърво.

Дънки, тениска и малко копринено шалче

Знаете ли колко струва да изглеждаш като френска мадмоазел? 3 лв. колкото е цената на тънко копринено шалче. Връзвате го небрежно около врата, правите весела панделка и моментално превръщате дънките и тениската в шикозна комбинация, за която ще получавате комплименти. Споделяме ви го от опит. 

Когато говорим за тениска обаче, при всички тези комбинации, имаме предвид тениска от качествена материя, в класически цвят и с кройка, която пада добре по тялото. 

Широките и развлечени тениски оставете за моментите вкъщи. И винаги перете отделно цветните и белите тениски, за да запазите цветовете им свежи дълго време.