Мода

8 грешки в облеклото, които ви карат да изглеждате зле

Избягвайте ги, за да бъдете винаги с перфектна визия

17.12.2020г. / 08 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки има свой стил на обличане, модни предпочитания и начини на съчетаване на отделните елементи от облеклото. Понякога обаче сме склонни да допускаме грешки, които ни карат да изглеждаме зле без значение колко скъпи са дрехите ни или с каква красива кройка са те.

Непростими модни грешки в женското облекло

Кои са грешките в облеклото, които ви карат да изглеждате зле?

Носите грешния размер

Прекалено големият размер не е опция за прикриване на несъвършенства по тялото. Ако смятате, че с носенето на по-голям размер дрехи, които са ви свободни, ще изглеждате по-слаби, грешите. Важно е да подберете кройка, която да стеснява и закрива оптично местата, на които имате несъвършенства вместо да правите цялата си фигура да изглежда като торба.

Правила на обличане, които ще подобрят имиджа ви

Същото важи и за по-малкия размер. Невинаги това, че сте успели да се облечете в по-малък размер дрехи означава, че изглеждате по-слаби. Тесните дрехи очертават всички несъвършенства, а и са вредни за здравето, защото причиняват затруднено кръвообращение, запушват порите на кожата, могат да предизвикат дори инфекции.

Не съобразявате обувките с дължината на дрехите

Без значение дали носите обувка на висок ток или ботуш, ако ги съчетавате с дълга права пола например, това ще ви накара да изглеждате зле. Тялото се скъсява оптично, а цялостната визия наподобява на неподдържан човек.

Панталон/ клин с рокля

Една от често срещаните грешки в стайлинга е комбинирането на тесни панталони или клин с дълга пола или рокля. С тази визия бихте могли да отидете до магазина, но не повече. За да изглеждате неотразимо, без да се налага да носите скъпи дрехи, решете кой стил ще изберете за деня – панталона или роклята.

Навици на стилните хора, облечени с вкус

Дрехи с избледнели цветове

Избледнелите цветове ви карат да изглеждате вехти. Не носете стари дрехи с влошено качество на цветовете, с издърпани нишки, с образували се топчета. Всичко това ви кара да изглеждате зле и без вкус.

Придърпване на дрехите

Постоянното придърпване на дрехите ви кара да изглеждате сякаш се опитвате да прикриете нещо. Това вероятно наистина е така и хората го забелязват. Освен това придърпването издава, че се опитвате да носите дрехи, които не са вашият размер. В някои случаи изборът на грешна материя също се оказва проблем. Прекалено еластичните материи се свиват и набръчкват при носене, което създава дискомфорт.

Неподходящо облекло за интервю за работа

Свързани статии

Мъх по дрехите

Преди да облечете някое палто или вълнен пуловер, внимателно го огледайте за мъх. Мъхът по дрехите ви кара да изглеждате вехто, а дрехите ви – евтини и стари без реално да са такива.

Обувки в грешния размер

Обувката трябва да е удобна. Това е безспорен факт, с който трябва да се съобразявате. За ваше добро е да избирате обувки по ваш размер, нито по-малки, нито твърде големи.

Никога не се обличайте така на първа среща!

Захабени и скъсани подгъви

Подгъвите на дънките, панталоните и ръкавите на връхните дрехи се износват. Ако искате да изглеждате винаги неотразимо, не носете дрехи със захабени и скъсани подгъви.

Снимки: iStock

Коментирай