Мода

Dior с магична колекция за пролет-лято 2021

Висша мода и таро карти

28.01.2021г. / 04 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата 2021 година съвсем естествено е продължение на събития от изминалата 2020. Пандемията от коронавирус беляза целия свят, във всичките му аспекти. Модната индустрия също се промени, особено що се отнася до това как представя своите колекции на милионите си почитатели по целия свят. Социалните мрежи ни доближиха още повече до творческия процес. Рекламните клипове се превърнаха във впечатляващи минифилми, разказващи идеята на дизайнера, навлизайки дълбоко философски в промените, през които преминаваме.

 

Е, време е да обърнем поглед към колекцията Висша мода на Dior за пролет-лято 2021. Отново оригинално представяне, в което този път в заснемането на минифилма за колекцията са включени и таро картите. Творческият директор на модния бранд Мария Грация Кюри прави този интересен избор с картите, разкривайки как всеки от нас следва тайни и мистични пътеки, които са част от катаклизмите, пред които се изправя човечеството.

 

„Това, което ми беше приятно за тарото, е че когато се намирате в труден момент, нещо вълшебно може да ни помогне, да ни помогне да мислим по-добре“, споделя Кюри.

За втори път режисьорът Матео Гароне работи по филмирана интерпретация, която разказва за едно момиче, което среща аспектите на своята личност, таро карти, замък...

 

 

Корсети с корсаж с висока талия, тоалети напомнящи за епохата на Ренесанса, величествени брокатени материи и нежни рокли от плисе. Но оказва се, още по времето на Втората световна война самият Кристиан Диор открива таро картите, след изчезването на неговата сестра, намирайки надежда за нея в тези магични карти. За пролет-лято 2021, визията ни ще бъде женствена, но в някои моменти ще избираме да носим костюм и да подчертаем своята мъжка енергия, която носим.

Ефирност, лекота на материите, флорални и фрути мотиви, символи от таро изобразени върху материите. Една наистина магична колекция, убедете се сами.

 

Коментирай