Мода

Любимите 8: Аксесоарите, без които не можем

Кои носят късмет

02.03.2021г. / 11 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Az-jenata.bg

Снимка: Az-jenata.bg

Скъпи дами, с наближаването на най-женския ден в годината - 8 март, решихме да ви представим поредицата ни, посветена на този празник. Рубриката се казва "Любимите 8" и в нея ще ви разкажем за нашите предпочитания и любими продукти в различни области - здраве, красота, мода, дом, пътувания. В осем поредни теми ще споделим нашите любими 8 неща, за които ще ви разкажем любопитни и интересни детайли. Днес ще ви разкажем за любимите ни аксесоари.

Аксесоарите са неизменна част от дамската визия. Чанти, шапки, колани, ленти за коса, шалове и т. н. Не можем без тях и винаги обичаме да добавяме към колекцията си нови и нови.

Вижте 8 от най-любимите дамски аксесоара, както и някои любопитни подробности за тях.

1. Портфейл

Избираме портфейла си не просто според размера и това какви функционалности има дизайнът. За нас той е като втора чанта, затова трябва да е не само удобен за ползване, но и красив. Сменяме го толкова често, колкото ни се иска и особено, ако видим, че започва да се къса, защото парите „не обичат“ такива портфейли. Изборът на цвят също е от значение, за да привлече към нас богатство, късмет. Всяка година следим кои са късметлийските цветове за избор на портфейл. Повече може да прочетете тук.

5 камъка за повече успех и пари

2. Пръстени

Обичаме да си купуваме от тях. Дори при избора на пръстени следваме някакви модни тенденции, освен предпочитанията ни. Някои дами предпочитат масивни бижута, други с цветни или естествени камъни със символно значение, а има и такива, които харесват тънките пръстенчета, разположени почти на всеки пръст.

Без значение от метала, пръстените правят ръцете ни още по-красиви, нежни, изискани. Какво показва изборът ви на пръстен за вас, вижте тук.

3. Обици

Вероятно имаме повече обици, отколкото обувки. Малки, висящи, обемни с красиви камъни, такива които имат разчупен дизайн и обгръщат ушната мида... Обиците са един от най-любимите дамски аксесоари.

Ето няколко символни значения на едни от най-често срещаните камъни при този аксесоар:

  • Циркон – може да го намерите в различни цветове; смята се, че носи сила, смелост, мотивира, повишава самочувствието и любовта към себе си;
  • Изумруд – любов и изобилие;
  • Розов кварц – любов, доверие и емоционално изцеление;
  • Рубин – жизнена сила, смелост и страст;
  • Нефрит – изобилие, енергия, благополучие;
  • Кехлибар – топлина, благополучие;
  • Аметист – защита, прочистване от негативна енергия;
  • Сапфир – креативност;
  • Перла – грижа за себе си, вдъхновение, сила, вътрешен мир;
  • Диамант – сила, любов.

4. Перли

Перлите обичаме да ги носим под формата на гердан, декорирани върху брошки, шноли, дрехи. Напомнят ни за Коко Шанел. Без значение дали са естествени или култивирани, перлите имат символно значение, което ги прави още по-разкошни. Перлите символизират съвършенство и нетленност, мъдрост, дълъг живот и плодородие. Те са приемани за лунен символ. С перли винаги се чувстваме по-шик, женствено и романтично.

Маникюр за Годината на Белия Метален Вол

5. Декорации върху ноктите

Маникюрът ни се е превърнал в истинско произведение на изкуството. Винаги се стремим да е максимално добре поддържан, избираме старателно всеки детайл от него. Освен рисунките, щампите, геометрични линии, 3D елементите, камъните и останалите красиви детайли, които вграждаме в маникюра си, спокойно можем да го наречем аксесоар.

6. Колиета

Колиетата, които носим в последните години, предложени ни като дизайн от модните брандове, определено задоволяват всеки вкус и стил. Когато искаме да добавим повече нежност на деколтето си, избираме да носим една или няколко тънки верижки, може и с различна дължина. Някои от тях са с красиви висулки, камъни, перли. Има моменти, в които изборът ни за визия ни кани да сложим късите колиета тип верига, които отново може да са декорирани с красиви елементи.

Свързани статии

7. Гривни

Гривните са друг любим аксесоар на много дами. От тях също имаме по много и за всеки повод избираме подходящите. Масивни гривни с ярки камъни, перлени, изработени от дърво или слонова кост или пък фини, подчертаващи нежността на китката ни. Обичаме да ги носим до стилния си часовник, а защо не и на двете си ръце.

8. Часовник

Вероятно рядко може да се срещне жена, която да не носи часовник. Един от любимите женски аксесоари може да се носи като колие, пръстен и на ръката. Изборът ни отново се определя от стила, повода. Понякога ни се иска часовникът ни да има повече камъни, да комбинира два различни цвята метал или пък да има кадифена каишка, а не метална. Както по-обемните, така и по-деликатните модели стоят красиво на женската ръка, Друго, на което е хубаво да се спрем, когато си купуваме е нов часовник са символите по него, ако има такива, като Ин-Ян, флорални мотиви, ноти, сърца, какъв вид са камъните. Всичко това прави по-красив един часовник, но се смята, че и носи късмет.

Снимки: istock

Коментирай