Мода

Met Gala 2021 – модният блясък се завърна

Една от най-забележителните вечери

14.09.2021г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Едно от най-ослепителните събития за годината, което събира най-известните лица от шоубизнеса и представя зашеметяващи визии е Met Gala. Въпреки пандемията, червеният килим се превърна в пищно празненство на модата и красотата.

Най-забележителната модна вечер се организира за набиране на средства за Музея на изкуствата „Метрополитън“ в Ню Йорк, където се проведе и самото събитие. През 2020 година събитието бе отложено заради COVID-19, затова сега, светът на шоубизнеса очакваше с нетърпение тази тържествена церемония, която се провежда от 1946 година.

Няма как да се занимаваш с шоубизнес и да не си част от това събитие. Едни от най-известните световни модни брандове се надпреварват да облекат имена като Риана, Ана Уинтур, Били Айлиш, Шарън Стоун, Дженифър Лопес, Бионсе и много други, които и тази година бяха част от червения килим.

През септември 2021 Met Gala отбелязва откриването на новата изложба на Института по костюми In America: A Lexicon of Fashion, като това е първа част от изложбата. Втората ще бъде показана на 5 май 2020 и ще се казва In America: An Anthology of Fashion.

Неслучайно костюмите на повечето знаменитости на гала вечерта бяха вдъхновени от американската мода. Вижте някои от тях в галерията ни.

Коментирай
Свободно време