Мода

7 трика за стил в офиса

Отдавна офис облеклото не се свързва със скука и липса на стил

02.08.2022г. / 07 24ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Времената на сивите и сините костюми в три части са отдавна отминали. В днешни дни офис облеклото е много по-разчупено и удобно, тъй като все повече хора асоциират работата с динамика и движение. Пандемията от ковид-19 наложи нови методи и схеми на работа – от вкъщи, от офиса или хибриден модел. Свободата и „новото нормално“ позволяват и повече въображение в стила за офиса.

Ето как да приковем погледите и да не останем незабелязани: 

 Създайте своя “униформа“ и я надграждайте

Затвърдете присъствието си в офиса – изберете няколко облекла, които ще се превърнат във ваша запазена марка – черен панталон, блейзър или риза. Те ще бъдат основата, върху която ще надградите стила си, добавяйки цветни или класически акценти.

Съчетайте класически и смели цветове

Ако все пак притежавате не малко облекла в сиво, черно или тъмносиньо, можете да “раздвижите“ стила си, комбинирайки ги със светли тонове. Помислете си за сив костюм, комбиниран с оранжев топ и обувки в същия цвят. Идейно, нали?

Цветни маникюри за всяка зодия

Добавете принт

Ставате сутринта, отново бързате, изправяте се пред гардероба и посягате към черния панталон. Дотук – добре. Разчупете стила си и добавете смела блуза с принт в жълто или зелено. Не е нужно да го правите всеки ден, но все пак е начин да не останете незабелязани и да внесете малко настроение в работния ден.

Изберете стилна чанта

Забравете за малките чанти през рамо – ако искате да изглеждате по-професионално, изберете хубаво ушита, стилна чанта. Нека размерът ѝ бъде подходящ, за да можете да приберете в нея малък лаптоп или документи. Не е нужно да е от скъпа марка, достатъчно е да е от естествена кожа или друг качествен материал.

Не прекалявайте с грима

Инвестирайте в качество, не в количество. Хубав фон дьо тен, малко спирала, леко оформени скули, хайлайтър – това ще е напълно достатъчно, за да изглеждате добре. Допълнете с матово червило в тон, максимално близък до този на устните.

Свързани статии

Заменете класическия черен панталон

Ако все пак искате долната част на облеклото ви да е в тъмния цвят, заменете класическия панталон с такъв от материя, имитираща кожа или пък с пола.

Изберете класически парфюм

Ароматът, който излъчваме казва толкова много за нас – той е характерът, който искаме да покажем, че притежаваме. Запазете силните, наситени аромати за петък вечер. Когато говорим за работната среда, главното условие, което трябва да спазим е „дискретност“. Изберете ухание, което е свежо, ненатрапчиво и елегантно.

Коментирай