Мода

Какви ще са чантите на есента?

Есента ще бъде обагрена в розово и посипана с пайети

05.09.2022г. / 15 57ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за дамски чанти, забелязваме, че стилът през последните години претърпя доста промени. Всички си спомняме как преди години нашите майки имаха традиционни чанти през рамо – и ние нямахме търпение да станем достатъчно големи, за да можем да носим такива. Обаче от известно време все повече дами предпочитат раници – било то в по-елегантен или спортен вариант.

Какви чанти ще са модерни през есента, след като лятото беше триумф на бонбонените цветове и завръщането към 90-те?

Предлагаме ви няколко тенденции и визии за есента, с които ще покажете усета си към модата и стила. Ето ги и тях:

Чанти в сърцевидна форма


Шанел, Джил Сандер, Симон Роша – всички те са на едно мнение – време е да носите сърцето си под формата на чанта. Ако тя е съчетана с романтичен стил облекло, бохо или хипи – няма как да не предизвикате комплименти.

Барби стил

Този закачлив цвят освен властелин на лятото, се превръща и в диктатор на есента. Нюансите варират от дъвка, през захарен памук, до орхидея и фуксия. Моделите също напомнят кукленски чанти и са изработени от материали, наподобяващи пластмаса; от кожа или пък от плат.

Забравете за скуката и безличните цветове. Време е да се откроите от тълпата и да заемете мястото си на модния пиедестал.

Карго чанта-колан


Без съмнение чантите тип „банан“ бяха в центъра на вниманието лятото. Ким Кардашян, Бела Хадид, Кайли Дженър, Кая Гербер – това са само една малка част от известните личности, които обожават този модел, носейки го или през кръста, или през средата на тялото – върху гърдите. За да покажете усета си за мода, заложете на цвят войнишкозелено.

Чанта в червено

По модните подиуми бяха забелязани модели във всякакви размери, но едно нещо ги обединяваше – червеният цвят. Независимо дали говорим за малка кожена чанта или пък за такава с екстремен обем – цветът остава един и същ. Тук не става въпрос за яркочервено, а по-скоро за тъмния му вариант.

Блясък


 

„Блясъкът е новото неутрално“ – така твърдят модни специалисти. Копнежът и копирането на стила отпреди 20-ина години – ерата на попзвездите, които се осмеляваха да се покажат на червения килим с къс потник с пайети и дънки, се развихря с нова сила. За да бъдете в крак с модата, носете блещукаща чанта – холограма или пък пайети – всичко е позволено.

Завръщане на позитивизма

Тенденцията, която прави най-голямо впечатление е стремежът към позитивизъм, макар и под формата на чанта. Всичко, което е женствено, игриво, момичешко и забавно, ще бъде на мода.

Модният свят отправя молитвите си за по-хубави дни, развихряйки фантазията и показвайки ни, че животът е просто една игра.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ина ( преди 1 година )