Мода

Идеи за капсулен гардероб през есента

Инвестирайте в качествени материи, които ще ви служат вярно във времето

08.11.2022г. / 14 18ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Възможно ли е да изглеждаме стилни и добре облечени с малко дрехи, при това почти едни и същи? Вероятно повечето от вас биха дали негативен отговор на този въпрос. Нека ви поправим, като ви кажем, че това е напълно възможно. Именно такава е и концепцията на термина „капсулен гардероб“ – малко на брой дрехи, които идеално се съчетават помежду си. Наистина е невероятно колко комбинации могат да се постигнат с правилно подбрани облекла. Ако искате да разберете как да преоткриете гардероба си, да спестите пари и да изградите собствен стил, следващите редове са за вас.

Предлагаме ви идеи как да си направите капсулен гардероб за есента.

Ето ги и тях:

Подберете правилните бижута

Аксесоарите са неизменна част от всяко облекло. Затова не бързайте да купувате първото нещо, което ви хрумне. Помислете за по-голямата картина – какво искате да кажете с тези бижута и какво казват те за вас. Харчете парите си разумно. Винаги предпочитайте естествени материали, макар и цената им да е по-висока в сравнение с тези, изработени от различни сплави.

Излъчването, което натуралните камъни и метали имат е незаменимо. В допълнение, ще можете да им се радвате на практика вечно. Избирайки бижу, вижте себе си в него. Помислете и за времето след есента. Добра идея е ако можете да носите накитите през цялата година, а не само по време на един сезон. Подберете ги така, че да отиват както на ежедневни, така и на официални облекла. Чифт обеци в златно, декорирани с естествен камък; пръстен от същата колекция и верижка и гривна от една серия – това би трябвало да е напълно достатъчно за вашия капсулен гардероб.

Помислете за цветовете

Свързани статии

Изберете два или три основни цвята (черно, бяло или крем) и още няколко нюанса, които ще си отиват с всеки един от основните ви тонове (например войнишкозелено, бронз, керемидено). Това ще ви спести много време, защото заставайки пред гардероба, на практика можете да комбинирате всичко помежду си. Ще имате по-малко дрехи, но за сметка на това само такива, които ще носите.

Бяла плътна тениска

Задължителен елемент от всеки капсулен гардероб. Тази абсолютна класика в бяло ще можете да комбинирате с тренч, сако, яке. Можете да я носите със спортни или елегантни дрехи. Подходяща за офис, парти или пък следобедна разходка с приятели. Можете да се заиграете с материята, избирайки по-плътен релеф, подходящ за сезона.

Блуза на райета

Изберете овърсайз модел, който лесно ще можете да стилизирате както с дънки и шлифер, така и със сако и елегантен панталон. За да разнообразите стила, можете веднъж да я носите пусната над панталоните, а пък следващия път – пъхната вътре.

Бяла риза

Още един задължителен елемент, който трябва да е наличен във всеки гардероб. Особено подходяща за есенно-зимния сезон, когато можете да си позволите да наслоявате облеклата. Носете я под плетен пуловер, тениска или жилетка, в комбинация с кожен панталон или пола. Лятото комбинирайте с дънки, като дори можете да носите бялата риза и на плажа, вместо парео.

Керемидено поло

Стилно и класическо, можете да го комбинирате с бяло или пък с кремаво. Ако изберете по-плътен вариант от фина вълна, съчетайте го с дълга сатенена пола в близък нюанс. Можете да завършите с кожени ботуши, черна чанта и шлифер.

Инвестирайте в кашмирени дрехи

Изберете черна блуза или пък бяло поло (ако можете – и двете) от качествена вълна или кашмир. Грижете се внимателно за тъканите и ще се радвате на удобството и топлината на тези дрехи години наред.

Носете блуза в кремав цвят

Ако изберете широк модел, ще можете да го съчетаете с панталон в същия нюанс, или пък в класическото черно или бяло. Можете да навиете ръкавите на блузата и да я носите с кожена пола и ботуши с дължина около коляното.

Изберете плътна рокля

Роклята е универсално облекло – можете да я носите под сако или шлифер, дънково или кожено яке. За да я използвате максимално, можете да я комбинирате с панталон (като блуза) или пък с тесен кожен клин. Вариантите са неизчерпаеми. За предпочитане е да изберете класически цвят – черно или бяло, така ще сте сигурни, че тя си отива с всичко.

Не можете да пропуснете блейзъра

Абсолютно задължителна дреха, която е част от всеки един капсулен гардероб. Можете да я носите с рокля, дънки, широки или тесни панталони, поли. Комбинациите са десетки. Нека сакото бъде в черен цвят – това оптически ще даде линия на фигурата ви и ще ви помогне да изглеждате една идея по-слаби. За да освежите още повече вида си, завъртете ръкавите и ги вдигнете нагоре, а на талията можете да сложите колан. Това ще я дефинира, създавайки усещането за по-женствена фигура.

Изберете палто с кройка на риза

Ако харесвате стрийт облеклото – тази връхна дреха е точно за вас. Ще се комбинира много добре с дънки, тениска и кецове. Но не само това – ако я облечете с рокля и добавите по-елегантни ботуши, този тип палто ще се превърне в стилен завършек на вашия аутфит. Изберете го в цвят капучино или тъмна охра.

Шлифер в нюд

Няма нищо, което да нашепва „есен“ по-добре от класически шлифер в нюд нюанс. Абсолютната класика, която е задължителна за всяка дама. Можете да изберете вариант, който е по-дълъг или пък по-къс; по-светъл или по-тъмен, решавате вие. Когато говорим за съчетаване, той си отива с всичко – джинси, тениска, официална рокля. Подходящ за преходния сезон, тъй като с него няма да ви е нито прекалено топло, нито пък студено. Можете да го носите и през по-хладни есенни и пролетни дни, както и през по-топли зимни дни. Внимавайте с размера – ако имате килограми в повече, потърсете модел, който е с по-прилепнал силует. Ако пък искате да добавите обем, тогава можете да носите и овърсайз модел.

Елегантно вълнено палто

Още една инвестиция, която ще ви се изплати във времето. С подходяща грижа към материята, ще можете да се радвате на вълненото си палто отново и отново. Не е за подценяване и фактът, че то ще ви топли. С него ще излъчвате стил и класа, тъй като материята говори сама за себе си. Идеално ще го съчетаете както със сатен, така и с памук. Ако трябва да изберете само едно такова палто, нека то да бъде в черно. Ако можете да си позволите и второ, нека то да бъде в тъмнокафяво. Съчетайте с пола или панталон, тениска и кецове или пък обувки с ток и кожен панталон.

Панталон с набор

Свързани статии

Високата талия е абсолютен хит, когато говорим за панталони. Този стил има предимство, тъй като с него можете да прикриете коремчето и няколкото излишни сантиметра там. Ако изберете вариант в цвят крем, съчетайте с черна блуза или поло, което е пъхнато в панталона. Така ще удължите видимо силуета, правейки краката по-дълги. За още повече дължина – съчетайте с високи обувки, чийто ток не се вижда под панталона. Ако харесвате начина, по който ви стои този тип панталон, можете да си вземете няколко, в различни цветове (бял, черен и нюд).

Какви обувки да изберем?

Тук правила няма, но за да запълните изцяло капсулния си гардероб, няколко модела са задължителни. На първо място кецове – идеални за градска среда, уикенд-разходки и неангажиращи срещи. Другият тип обувки са мокасините със средна височина , които се съчетават идеално с поли. За повече сексапил можете да изберете кожени ботуши около коляното, които да носите с рокля, пола или пък дънки или панталон.

Аксесоарите

За предпочитане е дамската чанта да не е прекалено обемна, което я прави универсална. Изберете модел в черно и от кожа. Чифт обемни тъмни очила ще допълнят стилната ви визия. За да бъдете шик през есента, изберете шапка с периферия от естествена материя. Нека шалът и ръкавиците бъдат в един цвят, най-добре някой от основните, които сте избрали за вашия капсулен гардероб.

Коментирай
Свободно време