Мода

6 трика за неотразима визия тази зима

Можете да разнообразите визията си с шал

29.11.2022г. / 09 07ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че много добре знаем на коя географска ширина живеем, всеки сезон тайно се надяваме зимата да закъснее. Понякога това се случва, но друг път – не. За пореден път ще ни се наложи да сменим лятното яке със зимно, тъй като доскоро времето не даваше индикации за застудяване. Уви, то вече е факт и ще ни се наложи да нагодим стила и визията си за по-хладно време. Има ли шанс да останем стилни през зимата, като същевременно сме топло облечени?

В следващите редове ви предлагаме няколко модни трика, с които ще бъдете неотразими тази зима. Ето ги и тях:

Овладейте изкуството на наслояването

Обличането на много дрехи една върху друга е тренд, който не излиза от мода, дойде ли по-студено време. За това си има и обяснима причина – практично е, особено когато навън температурите са минусови. Не се притеснявайте да наслоявате дрехите и не се тревожете, че това ще развали визията ви. Точно обратното. Можете да носите много тънко яке с кройка на сако, както като връхна дреха над пуловер, така и под дебело яке, тренч или вълнено палто. С подобно съчетание няма как да усетите студ.

Изберете правилните ботуши

Свързани статии

Обувките говорят много за една жена. Парите, които отделите за закупуването на топли и качествени ботуши са инвестиция, която ще ви се отплати във времето. Само си помислете колко пъти сте правили компромис с качеството на тези зимни обувки и след разходка сте се прибирали у дома с премръзнали крака. Не допускайте тази грешка повече. Изберете чифт от истинска кожа, с дебела плътна подметка и дебел ток. За да ви е още по-топло, можете да си купите и ботуши около или над коляното. Ще можете прекрасно да ги съчетаете с плътен чорапогащник и рокля.

Носете колани

Често споменаваме за силата на този аксесоар да преобразява дамската визия. И това не е никак напразно. Ако старото дебело палто ви е омръзнало, можете да го освежите като го комбинирате с различни колани. Можете да направите това и с вашия шлифер или пък дълго капитонирано яке. Това със сигурност ще даде линия на облеклото ви, ще дефинира талията и ще направи фигурата ви по-женствена.

Изберете изкуствен косъм

Времето на палтата от естествен косъм (почти) отмина. В днешни дни все повече големи модни марки се отказват от използването на животински кожи и ги заменят с екоматериали. Освен опазване на биоразнообразието, този тренд може да ви помогне да изглеждате неотразимо през зимата. Изкуствената кожа може да ви стопли не по-зле от естествената такава, така че, не се колебайте и изберете модел палто, който ще ви помогне да сте тренди този сезон. Не забравяйте, че можете да го съчетаете с ръкавици или пък шал, отново от екокожа.

Експериментирайте с шапки

Ако искате да ви е топло и да изглеждате с добър вкус, не се колебайте и експериментирайте смело с различни модели шапки. Избирайте такива от естествени материи – вълна, памук или мерино. Нека те бъдат акцент във визията ви и провокират въпроси към вас. Шапките имат и друго преимущество – можете да ги носите в дни, в които сте решили да си дадете почивка от прическата и стилизирането на косата.

Разнообразете облеклото с шал

Шаловете имат силата буквално да преобразяват визията на всяко яке, палто или пък сако. Шарени, едноцветни, тънки или пък такива от плътна материя – не се колебайте и се запасете поне с дузина от тях. Създайте си настроение и изберете по-смели цветови комбинации. Кой каза, че зимата трябва да е скучна?

 

Коментирай