Мода

Топ 5 на най-стилните зимни аксесоари

Покажете стил, напук на студеното време

09.01.2023г. / 11 13ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images.

Снимка: Getty images.

Въпреки ниските температури, не бива да пренебрегваме стила си. Желанието да изглеждаме добре може да се съчетае с удобството. Не е за подценяване и фактът, че облеклото може да подобри настроението ни. Ако обърнете внимание на дрехите и отделите време, за да подготвите тоалета си, ще се чувствате по-добре. За да завършите аутфита си, трябва да подберете и правилните аксесоари. Предлагаме ви най-стилните зимни аксесоари, с които ще сте неотразима тази зима. Ето ги и тях:

Ръкавици

Този аксесоар е толкова популярен, че често пъти имаме склонността да го пренебрегваме. Когато времето стане студено, набързо купуваме чифт от близкия магазин или пък отваряме гардероба и посягаме към ръкавиците от миналия сезон. Не правете тази грешка и се постарайте да изразите себе си чрез тях. Ако сте по-свободолюбива личност и не обичате да робувате на конкретен стил – изберете ръкавици от плетиво. Те идеално ще се съчетаят с по-свободно облекло. Ако пък харесвате уличния стил на обличане, изберете чифт от кожа, който да можете да съчетаете с палто или пък деним. Ако сте от смелите дами, които обичат да се открояват от множеството, можете да си вземете ръкавици с животински принт.

Балаклава

Ако се чудите какво означава тази дума – поясняваме – това са онези странни шапки, които покриват цялата глава и оставят на показ само очите. Те са взети назаем от зимните спортове и пречупени през призмата на дизайнерите. Тази зима те са страхотен тренд, който завладя не само подиумите, но и улиците. Със сигурност обаче тази тенденция не е за всеки. Тя е само за по-смелите дами, които не се страхуват погледите да бъдат приковани към тях. Най-често балаклавата е плетена, като може да бъде както едноцветна, така и шарена. Ако искате обаче да спазите по-класическа визия, препоръчваме ви да изберете модел в сиво, черно или пък черно-бяло. Така балаклавата ще се съчетае с облеклото ви. Пригответе се да получите комплименти за стила и визията си.

Шапка тип „бийни“

Свързани статии

Ако искате да разчупите визията си и да си придадете малко по-младежка стрийт визия, потърсете такъв модел шапка. Тя може да ви е от полза ако искате да пропуснете миенето на косата за ден. Възможно е да я съчетаете с прическа в свободен стил, на вълни, или пък просто да сплетете косата на плитка настрани. Тук имате почти безкраен избор от цветове и материи. Ако харесвате по-елегантен стил, можете да изберете бийни от ефирна материя, с декорации от перли или пък камъни.

Чорапи

От доста време вече не е задължително да носим панталони, които да покриват чорапите. Точно обратното. Неписаното правило на уличния стил е, че чорапите трябва да се виждат. Те се подават от дънките и панталоните, от полите. Чифт от тях ще ви помогнат да изразите себе си – независимо дали сте бунтар или класик. Фенове са им и голяма част от господата. Ако сте се изчерпали откъм идеи за подаръци, ето ви една. Ако пък искате да пречупите тази тенденция през вашия стил, можете да изберете фигурални чорапи от тънка материя или пък такива, които наподобяват дантела.

Шал

Безспорно това е аксесоарът, с който можете да освежите всяко палто. Ако имате няколко от тях, със сигурност ще можете да експериментирате с визията си и да вдъхнете живот дори и на най-скучната връхна дреха. Ако искате всички да ви забележат, изберете фигурален шал или такъв в ярък цвят. Освен стилни, ще бъдете и защитени от студа.

Снимка: istock

Коментирай