Мода

Дрехи на разпродажба, които си заслужава да купите този сезон

Моментът е подходящ, за да се сдобиете с качествени модели на добри цени

16.01.2023г. / 14 34ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте следили някой американски женски сериал, вероятно сте забелязали с какъв трепет героините очакват сезонните разпродажби. По нашите ширини все още не сме възприели тази „култура“, но е факт, че отлагането на дадена покупка и изчакването на намаления е практика, която все повече от нас възприемат.

Зимният сезон е идеален ако искате да си купите бански, летни обувки, хубава плажна чанта и какво ли още не на добра цена. И обратното – през лятото ще можете да си вземете мечтания чифт кожени ботуши на половин цена. И така, кои са дрехите и обувките, които си заслужава да купите на разпродажба този сезон? Ето и няколко предложения:

Дълъг памучен пола-панталон

Макар и малко позабравен, този модел панталон ще откриете в едни от най-скъпите и квалитетни световноизвестни онлайн бутици. Моделът е универсален, отива както на по-слаби жени, така и на такива с извивки. Идеален е за по-ежедневен стил, като можете да го съчетаете със тънко яке, сако, кожено яке, елек без ръкави. Ако добавите колан, ще получите една малко по-стилна визия, която е подходяща за бизнес среща или пък работен обяд. Пола-панталонът можете да носите с ниски обувки, но кройката и ширината на крачола го правят перфектен ако го съчетаете и с обувки на платформа или ток, добавяйки някой друг сантиметър към ръста си. Цветът, който ви препоръчваме да изберете е каки – успешно ще го комбинирате с кафяво, крем, черно и бяло. Подходящ за пролетта, есента, топлите зимни дни. Можете да носите този пола-панталон дори и през лятото в комбинация с къс топ.

Какви джинси ще носим през 2023?

Ефирна рокля със средна дължина

Сега подобни модели могат да се намерят с 50% намаление, а в определени онлайн магазини процентите са дори повече. Въпреки че към настоящия момент може да ви се струва, че пролетта е далеч, всъщност само след два месеца големите брандове ще започнат предлагането на пролетните си колекции, където със сигурност ще фигурира и такава рокля. Така че, изпреварете тълпата и изберете модел с флорални или геометрични мотиви или пък в един цвят. Ще можете да носите тази рокля с кожено байкър яке, със сако или плътна жилетка. Подходяща е за носене през пролетта, лятото, есента, а ако сте по-смела – през зимата комбинирайте ефирната ѝ материя с вълнено палто и кубинки.

Топ 5 на най-стилните зимни аксесоари

Каубойски ботуши

Независимо дали ги харесвате или не, този тип ботуши идеално се съчетават с рокли от ефирна материя или пък дънки. Подходящи са за носене през пролетта, есента и през топлите зимни дни. През изминалото лято много известни дами и инфлуенсъри ги съчетаваха с къси дънкови панталони и те се превърнаха в абсолютен хит. Можете да изберете модел от кожа или велур, както и ековариант, произведен от плат, който наподобява кожа или велур.

Как да изберем официална рокля според типа фигура

Оувърсайз риза

Свързани статии

През този сезон ще намерите подобен модел риза в определени онлайн бутици, понякога с повече от 50% намаление. От доста време насам ризата придоби статут на класическо облекло и е задължително да имате поне една в гардероба си. Можете да я носите с дънки и сако или пък палто. В офиса – с класически черен панталон, тренч, кожено яке, кожено палто, елек… Почти с всичко. Съчетава се идеално с кецове, ботуши, кубинки. Можете да я носите както като основна блуза, така и под поло или елек. За по-дръзките дами можем да препоръчаме риза, в съчетание с красив дантелен сутиен на показ.

Малка чанта „crossbody“ чанта

Както подсказва името ѝ, този тип чанта се носи през средата на тялото. Обемът ѝ е по-скоро нормален към малък. В нея ще имате място за портфейл, телефон, коректор и червило. Може би и за компактен сет сенки. През този сезон можете да я намерите с около 30% намаление. Тя е добър вариант ако не обичате прекалено обемните дамски чанти, които са тежки за носене. Същевременно моделът придава младежки вид.

Коментирай