Мода

Кои са най-честите грешки във визията, които ви състаряват?

Следете тенденциите и бъдете склонни към промяна

18.01.2023г. / 10 50ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте жена, прехвърлила 30-те, вероятно с усмивка си спомняте първите си опити в областта на грима – прекалено силни сенки, пластове спирала и лошо подбран цвят фон дьо тен. След стотиците изчетени страници със съвети относно визията би трябвало вече да сме наясно със силните и слабите си черти, както и с начините, с които да ги прикрием или подчертаем. Уви, понякога се улавяме, че все още допускаме някои грешки, които могат да ни състарят и да добавят ненужни години към визията ни. Кои са те и как можем да ги коригираме? Ето няколко възможни отговора:

Обличате се изцяло в черно

В представата на всички, черното е цвят, който ни помага да изглеждаме по-слаби. Но дали това наистина е така? Черният цвят около лицето е прекалено силен и подчертава всяка бръчка. Ето защо може би не е лоша идея да помислите върху това и да дадете превес на по-светли тонове. Или поне да носите такива в областта около лицето. Например разкопчана бяла риза, която да комбинирате с черно. И запомнете, ако искате да изглеждате по-слаби, носете по-тъмни дънки.

Носите безформени дрехи

Свързани статии

В старанието си да прикриете няколкото килограма в повече, вероятно сте склонни да носите широки дрехи. Но за съжаление те могат да ви накарат да изглеждате по-пълна. Ако сте във форма, носете прилепнали дрехи. Ако пък не – отново носете по-тесни дрехи, просто не толкова плътно прилепнали, особено в областите, които не искате да подчертавате. За да видите как изглеждате отстрани – застанете срещу голямо огледало и си направете снимка. Това се отнася и за дънките. Модели, които са прекалено еластични – след време ще се отпуснат и ще направят тялото ви да изглежда по-безформено.

Носите блузи и рокли от изкуствени материи

Няма как да изглеждате стилно облечени и във форма, ако сложите такава дреха. Тя подчертава буквално дори най-малкото несъвършенство. Вместо това, изберете модели, които са изработени от по-качествени, естествени материи например памук или вълна.

Стилът ви не се развива

Ако прическата ви е останала непроменена от времето, когато сте била в гимназията или в началните курсове на университета, може би е време да се замислите това ли е най-доброто за вас? Времето минава и дори и да си мислите, че така изглеждате по-малки, може би истината е друга. Това всъщност ви състарява. Да, безспорно много тенденции от '90-те са актуални към настоящия момент, но вероятно дрехите, които сте носили преди 15 години, едва ли ви стоят толкова добре днес. Изберете стил, който е подходящ за вашата фигура, подчертавайки добрите ви страни. Вие сте жена, а не тийнейджър. Запомнете това.

Не сменяте аксесоарите си

Един от най-лесните начини да направите визията си по-модерна е чрез бижутата, чантите и обувките. Всеки сезон си купувайте по някакво малко бижу или пък пък нова чанта. Не е задължително да е скъпа, можете да изберете модерен и бюджетен вариант. Понякога марката далеч не е толкова важна колкото формата и стила ѝ. Ако носите очила, помислете дали не е време да ги смените с нещо по-модерно. Правилният избор на диоптрични очила може да ви накара да изглеждате няколко години по-млади.

Показвате прекалено много

Определено ви съветваме да имате предвид формата и килограмите си, когато избирате дрехи. Разбира се, това не означава непременно да покривате всеки милиметър от тялото си. Дискретно подчертайте това, което харесвате у себе си, провокирайки въображението на силния пол. Добрата доза сексапил не означава непременно цялото ви тяло да е на показ. Точно обратното. Правейки това, рискувате да изглеждате вулгарно и евтино.

Носите масивни обувки

Оставете тази тенденция за тийнейджърите. Масивните обувки ще накарат краката ви да изглеждат „по-тежки“. Вместо това изберете модел на ток или платформа със заострен връх. Избягвайте да носите обемни и безформени обувки, само защото те са ви удобни. Понякога грешно подбраните обувки могат да развалят цялата ви визия.

Коментирай