Мода

Топ тенденции в бижутата за пролетта

Дизайнерите ни приканват да бъдем смели

16.03.2023г. / 13 21ч.
Мария Василева
Една от водещите тенденции през следващия сезон ще са бижутата с формата на цветя. Снимка: istock

Една от водещите тенденции през следващия сезон ще са бижутата с формата на цветя. Снимка: istock

Когато говорим за мода, повечето от нас първосигнално се сещат за дрехи. Това е напълно обяснимо, но аксесоарите също са неизменна част от модния подиум. Чрез тях можете да покажете вашата визия за живота, да изразите себе си и дори да заявите гражданската си позиция. В този ред на мисли, в следващите редове ще ви споделим кои са топ тенденциите в бижутата за идния сезон. Ето и някои от тях:

Като децата

Свързани статии

Изглежда ерата на ‘90 ще продължава да ни владее и през тази пролет. Една от топ тенденциите в бижутата са именно такива, които напомнят безгрижното детство и украшенията от пластмаса. Модерни ще са съчетанията от злато и цветни камъни под формата на весели брошки с усмихнати личица, цветя и забавни фигурки. Някои дизайнери дори стигат по-далече, като предлагат модели на т. нар. „огърлици от макарони“ (които най-вероятно сте си правили сами у дома), изработени от големи правоъгълни мъниста от полускъпоценни камъни.

Огромни обеци

Тази тенденция е често предпочитана от дизайнерите, като се появява често и напомня за себе си отново и отново. Тази пролет обаче говорим не просто за големи, а направо за гигантски обеци, като те са с големина около ½ от тази на лицето.

Смесвайте материали

Забравете за стереотипите и бъдете смели. Изберете бижута, които са смесица от различни материали – розово злато и перли, сребро и мед, злато и сребро… Не робувайте на строгите правила през следващия сезон. Дизайнерите залагат както на смесването на материали, така и на комбинацията от различни геометрични форми.

Силата на цветята

Едва ли има нещо, което да ни нашепва „пролет“ по-категорично от цветята. Уханието им, красивите им цветове – всичко това ни кара да се усещаме, че студените и дълги зимни дни са свършили и животът се завръща с пълна сила. Ето защо една от водещите тенденции през следващия сезон ще са именно бижутата с формата на цветя. Не липсват и модели, които предлагат истински цветя, вплетени в огърлици, обеци и гривни. Тук също можете да изберете всякакви варианти – по-стилни и скъпи (с диаманти) или пък по-бюджетни сетове от цирконий. Ако пък не харесвате камъните, можете просто да изберете чифт обеци във формата на цвете, с малко и дискретно камъче.

Завръщането на среброто

През последните години този метал сякаш загуби от популярността си. Но през пролетта на 2023-а година, се пригответе за неговото завръщане. Ако сте от хората, които обожават партитата – изберете бижута от сребро. Техният металически отблясък и футуристично излъчване ще ви помогне умело да съчетаете бижутата си с дрехи, подходящи за дълги нощи, които преминават в дни.


Многоредни колиета

Когато говорим за колиета, често пъти сме склонни да сложим повече от едно-две. През пролетта обаче, дизайнерите ни подканят да украсим почти напълно цялата област около гърдите, като сложим украшение от няколко десетки реда. Ако пък не си падате по това, можете да изберете бижута, специално разработени, за да се носят над дрехите.

Коментирай