Меню

Пюре от червено цвекло

28 март 2018 | 06:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 червено цвекло
1 глава лук
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица брашно
1 чаша зеленчуков бульон
½ чаша готварска сметана
½ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер

магданоз за поръсване
45 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Изпечете цвеклото и го пасирайте на пюре. Загрейте олиото на котлона и в него запържете лука. Овкусете го със солта и пипера. Разбърквайте, докато се карамелизира. Прибавете към него брашното, пасираното цвекло и предварително разтворения бульон.

Гответе така за няколко минути, докато се смесят всички продукти. Добавете сметаната. Разбъркайте добре, за да се получи кремообразна смес. Охладете преди сервиране. Поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай