Меню

Ориз със зелени маслини

29 ноември 2017 | 08:11 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
500 г ориз
300 г маслини
2 глави лук
олио
риган
сол 
черен пипер
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и го запържете в олио, добавете измития ориз, запържете, докато стане прозрачен, но внимавайте да не загори, затова бъркайте енергично. Прехвърлете в тава, добавете маслините, ригана, сол и пипер на вкус. Разбъркайте хубаво и налейте 1400 мл вода. Печете до абсорбиране на водата.

* В тази рецепта е използван ориз Жасмин.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай