Меню

Веган салата с авокадо, броколи, шамфъстък

30 април 2018 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 авокадо
1 голяма розичка броколи
1 чаша чери домати, разполовени
¼ чаша шамфъстък
сокът от 1 лимон
1 супена лъжица соев сос
2 супени лъжици тахан
черен пипер
сол
200 г пресен спанак
1/2 краставица
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разделете броколите на розички. Сварете ги в подсолена вода. Отцедете, охладете и пасирайте. Внимавайте да не пасирате прекалено много, за да не станат броколите съвсем като паста. Трябва да прилича на дребни оризови зърна. Смесете броколите с тахана, соевия сос, лимоновия сок. Разбъркайте.

Обелете и почистете авокадото. Нарежете го на кубчета. Запечете шамфъстъците в тиган без мазнина на слаб огън за няколко минути. Добавете ги към авокадото, което предварително сте поставили в купа за салата. Разбъркайте го със сместа с броколите. Добавете разполовените чери домати, нарязаната краставица и спанак. Добавете сол и черен пипер на вкус, може и малко зехтин.

Забележка: Ако искате можете да оставите броколите на едри розички вместо да ги пасирате на дребно. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай