Меню

Домашен чипс на микровълнова

16 януари 2019 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голям картоф 
1 супена лъжица олио 
½ чаена лъжица стрита морска сол 
подправки на вкус по избор
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Изсипете олиото или зехтина в чиста неизползвана найлонова торбичка. В нея поставете изключително тънко нарязаните (или рендосани) колелца картоф. Завържете торбичката и разклатете добре, докато картофените резени бъдат добре полепени с мазнина.

Напръскайте една широка чиния за сервиране със спрей за готвене. Важно е да се побира в микровълновата.

Върху нея подредете картофените резени. Пуснете ги да се готвят между 3 и 5 минути или в зависимост от мощността на вашата микровълнова. Готови са, когато по ръбчетата им се появят леко кафяви петънца.

Извадете ги от фурната. Поръсете със сол или други подправки и оставете да изстинат.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай