Меню

Киноа с черен боб и царевица

15 март 2019 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
3 скилидки чесън, пресовани 
¾ чаша киноа 
1 и ½ чаши зеленчуков бульон 
1 чаена лъжица куркума 
¼ чаена лъжица лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус 
1 чаша царевица от консерва, отцедена 
300 г черен боб, сварен (може и от консерва) 
½ чаша пресен кориандър, нарязан
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука и чесъна до кафяво за 10 минути. Добавете киноата към лука и чесъна. Покрийте с бульона и похлупете с капак. Овкусете с куркума, лют пипер, черен пипер и сол. Оставете да заври на котлона, намалете температурата и гответе, докато киноата абсорбира цялата течност или около 20 минути.

Накрая добавете царевицата и черния боб. Разбъркайте и оставете да се готви още 4-5 минути. Сервирайте поръсено обилно с кориандъра. По желание може да добавите и пресни или сушени домати.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай