Меню

Червено зеле с ябълки и лук

19 януари 2020 | 05:58 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио
550 г настъргано червено зеле
1 глава лук, нарязан 
2 ябълки, обелени и нарязани
2 супени лъжици вода
1и ½ чаени лъжици сол 
черен пипер на вкус 
3 супени лъжици захар 
3 супени лъжици оцет
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в тиган. Запържете зелето и лука, докато омекнат. Прибавете ябълките, водата, солта и пипера. Покрийте и намалете котлона. Оставете да се задуши за 25 минути. След това залейте с оцета и захарта, като разбъркате добре, за да се разтвори добре и ястието да добие сладко-кисел вкус. Гответе още 5-6 минути преди да свалите от котлона. Сервирайте като гарнитура.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай