Меню

Мексиканска царевица на грил

19 юли 2019 | 05:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша майонеза
1 лайм, изцеден 
1 супена лъжица лют червен пипер
1 чаена лъжица пушен червен пипер 
8 големи царевици 
¼ чаша масло, разтопено 
½ чаша настърган кашкавал 
Сол на вкус 
1 лайм, нарязан на полумесеци
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте скарата. Намазнете леко, за да не залепват царевиците, когато ги поставите.

Смесете в купа майонезата, сока от лайм, лютия и пушения червен пипер. Разбъркайте добре. Оставете в хладилник за известно време. Кипнете вода междувременно. Подсолете я и в нея сварете царевицата за 5-6 минути. Отцедете. Поставете царевиците на скарата до получаване на карамелен цвят от всички страни или около 3-4 минути на страна.

Намажете обилно царевицата с разтопеното масло и майонезения дресинг. Поръсете с настъргания кашкавал, докато са горещи и сервирайте. Добавете по резенче лайм във всяка чиния.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай