Меню

Печена сьомга с кленов сироп

4 юни 2018 | 10:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша кленов сироп
500 г филе от сьомга
2 супени лъжици соев сос
1 скилидка чесън
¼ супена лъжица чеснов прах или гранули 
1/8 супена лъжица черен пипер
½ щипка сол
90 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В купа смесете кленовия сироп, соевия сос, пресования чесън, солта, чесновия прах (гранули) и пипера. Разбъркайте. Натопете сьомгата в маринатата и я оставете да престои в хладилник за 30 минути. След това обърнете филетата, за да се напоят добре и от другата страна за още 30 минути.

Печете рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай