Меню

Сьомга на фурна с кленов сироп

17 септември 2018 | 05:56 | Илияна Николова
Добави в любими
¼ чаша кленов сироп 
2 супени лъжици соев сос
1 скилидка чесън, пресован 
¼ супена лъжица чеснова сол 
1/8 супена лъжица черен пипер 
500 г филе от сьомга
90 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете кленовия сироп, соевия сос, чесъна, чесновата сол, черния пипер. Разбъркайте.

Поставете парчетата сьомга в йенска тава за печене. Покрийте със сместа с кленовия сироп. Похлупете с капак и мариновайте за около 30 минути. Обърнете месото и мариновайте за още 30. 

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете рибата без фолио за 20 минути. След това покрийте и печете за още 10. 

Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай